Binnenkijken in de Walk-In closet van fashionista Rachella

Vandaag hebben we iets heel leuks voor je, we krijgen namelijk een kijkje in de imposante walk-in-closet van fashionista Rachella. Ze werkt in het dagelijks leven als arts maar is ook dol op fashion, op haar Instagram account ‘Some fashion a day’ (keeps the doctor away), deelt ze regelmatig kiekjes van haar jaloersmakende schoenencollectie. Wij zijn uiteraard benieuwd hoe haar passie voor mode is ontstaan en hoe ze dit combineert met haar werk als arts.

How it all began
Op de basisschool kreeg Rachella al jong een bril en een beugel, daarnaast had ze enorm lang haar tot aan haar knieën. In die tijd las ze veel boeken en was ze al best wel slim, hierdoor werd ze toch een beetje ‘the odd girl out’. In die tijd begon ze het dan ook steeds interessanter te vinden om zichzelf met kleding uit te spreken, juist om te laten zien dat er méér achter haar zat. Naarmate ze ouder werd, lenzen kreeg en ze eindelijk de schaar in haar lange lokken mocht zetten werd mode een ware passie. “Zelfs al waren de meeste luxe merken toen out of my reach, toch las ik op het internet over designers, de laatste trends in fashion én beauty. Ik was dus altijd wel up to date, wist dingen van mode die mensen nooit achter mij zochten.” Het was dan ook een logische keuze tijdens haar studie Geneeskunde te gaan werken bij een groot warenhuis in Amsterdam en daarna bij een multibrand designerstore in de P.C. Hooftstraat. Haar gevoel voor mode ontwikkelde zich hier in een razend tempo, zo leerde ze dat kwaliteit te allen tijden voor kwantiteit gaat. Zomaar achter een trend aanlopen zul je Rachella dan ook niet snel zien doen.

Her style
Rachella zou haar eigen style vooral beschrijven als afwisselend, ze mixt dan ook graag high-end met high-street. “De ene dag voel ik me girly en draag ik het liefst een rokje of jurkje, de andere dag een mooie trui met een goed zittende jeans.” Schoenen, tassen en jassen zijn stukken waarvan Rachella wil dat ze jaren meegaan, deze items koopt ze dan ook het liefst van de wat luxere merken.

Fashion-Tik: Schoenen! Louboutins hadden jarenlang mijn voorkeur, ik ben vorig jaar getrouwd en tijdens het vier dagen durende feest hebben zowel mijn man als ik meerdere paren aangehad, haha!
Best Buy: Chanel Boybag omdat deze zo tijdloos is én een blazer van Balmain, als ik deze draag heb ik altijd een speciaal gevoel.
Worst Buy: Een jasje van River Island, deze heb ik nog nooit gedragen en het is eigenlijk een jasje dat ik helemaal niet zo leuk vindt.
Cheap Pleasures: Opvallende oorbellen van bijvoorbeeld Zara of Mango, ideaal om je outfit mee af te stijlen.
Latest Buy: De Dior 23 Sneakers.
On the Wish List: Een tas van Chloé, deze wil ik al heel lang, in mijn hoofd combineer ik het al met andere items.