Iris van Herpen ontwierp deze outfit voor MET Gala 2019

Nederlandse Modeontwerpster Iris van Herpen heeft al vele beroemdheden mogen kleden, zo werden o.a. Lady Gaga en Naomi Campbell al eens eerder in haar ontwerpen gezien. Bovendien droeg Beyonce’s zusje Solange Knowles vorig jaar tijdens het MET Gala een jurk van Iris van Herpen. Ook dit jaar mocht een ontwerp van Iris niet ontbreken tijdens het MET Gala dat gisteravond plaats vond in New York. Het bijzondere ontwerp was dit keer voor het eerst voor een man, namelijk Amerikaanse producent Jordan Roth. Als president van vijf Broadway theaters ademt Jordan Roth theater, het concept voor de look was dan ook om van Jordan zelf een performance te maken. Van Herpen maakte een meerlagige couture jurk die een optische illusie creëert van een gesloten theatergordijn. Wanneer Roth zijn armen opheft ontvouwt een volledig 360 graden theater rondom hem. Hoe bijzonder is dat? De foto’s van het ontwerp zie je hieronder.