Zeeman is bezig met een interessant experiment, de retailketen vroeg zich namelijk af waarom sommige sneakers zo enorm duur zijn. Bovendien is dat nou echt nodig? Zeeman ontwikkelde om deze reden een dure sneaker het model ‘Hybrid Z’ én een hele goedkope sneaker namelijk de ‘Basic Z’. Zeeman legt uit waar de verschillen in zitten, naast natuurlijk het verschil in prijs. De Hybrid Z is geproduceerd zoals high-end sneakermerken dat doen. Influencers zoals Lizzy van der Ligt en Yuki Kempees hebben meegedacht over de campagne. De sneaker wordt in een beperkte oplage van 500 stuks op de markt gebracht en door middel van sociale media moet de sneaker een hype worden. De ‘Hybrid Z’-sneaker is verkrijgbaar in maat 37 tot en met 45 en kost 200 euro, de winst op deze sneaker zal naar het goede doel gaan. Voor het simpele model ‘Basic Z’ zijn goede materialen gebruikt en is in grote oplage van 20.000 exemplaren geproduceerd. Verder is er geen geld uitgegeven aan marketingcampagnes behalve een duidelijke productfoto. De Basic Z sneaker wordt per 1 juni voor €12,99 aangeboden in de 600 Zeeman winkels en webshop.

Klik op het pijltje naar rechts voor meer beelden van de sneakers.