3x Tips om sterk haar en wimpers te creëren

We willen het allemaal wel, lange lokken én lange wimpers. Soms heb je perioden dat je haar sterker lijkt dan anders. Wist je dat daar een heel logische reden voor is? Je voedingspatroon zegt namelijk alles over hoe sterk je haar en wimpers zijn. Wij hebben drie eenvoudige tips zodat jij straks ook weer super sterk haar en lange wimpers hebt.

Tip #1. Biotine.
Zorg ervoor dat je veel voedsel eet waarin biotine (Vitamine B8) zit. Biotine is namelijk van groot belang bij de haargroei. Biotine vind je vooral in noten, zaden, eigeel, avocado’s en zoete aardappel.

Tip #2. Vitamine B12.
Deze vitamine is goed voor sterk haar, huid en nagels. Het zit vooral in vis en vlees.

Tip #3. Vitamine B5 en B6.
Vitamine B5 en B6 voeden de haarzakjes, hierdoor krijgen je wimpers en haren beter de kans om te groeien. Je vind vitamine B5 voornamelijk in champignons, pinda’s, kip en zalm. Vitamine B6 zitvooral in sojabonen, eieren, volkoren granen en gevogelte.

Sterke wimpers en haar krijg je dus door je voedingspatroon aan te passen, zorg ervoor dat je goed en gevarieerd eet met veel vis, vlees, bonen, noten, volkoren granen, eieren en avocado’s. Is niet alleen lekker maar ook nog eens hartstikke goed voor je.