7x dingen die helpen als je een slechte droge huid hebt

Een gezonde huid heeft veel te maken met de hydratatie van je huid en hoe goed je bloedcirculatie is. Het is dus zaak om deze twee dingen op pijl te houden. Hydrateren is dus één van de keys, zorg ervoor dat je genoeg drinkt en voldoende vochtinbrengende crèmes smeert (hoe meer hyaluronzuur in de crème hoe beter). Daarnaast is het van belang om je bloedcirculatie te stimuleren, dit doe je door veel te bewegen, frisse lucht in te ademen én af en toe een bindweefselmassage te nemen. Deze simpele aanpassingen in je dagelijkse levensstijl zullen je al een heel eind op weg helpen, máár er is meer. Zo ondervond ik uit eigen ervaring dat mijn huid veel beter is als ik niet al te veel zuivel eet of drink. Daarnaast merkte ik dat het eten van (varkens)vlees niet veel goeds doet voor mijn huid. Ook doet mijn huid het bijzonder goed op pure vaseline, ideaal voor droge lippen bijvoorbeeld. Dit werkt oprecht veel beter dan labello’s die zo zijn gemaakt dat je niet meer kunt stoppen met smeren. Hieronder nog even de opsomming bovenstaande tips:

  • Tip #1. Het is cliché maar drink genoeg water.
  • Tip #2. Eet en drink minder zuivel.
  • Tip #3. Sport regelmatig om de bloedcirculatie te stimuleren.
  • Tip #4. Neem af en toe een bindweefselmassage.
  • Tip #5. Ga naar buiten.
  • Tip #6. Gebruik pure vaseline in plaats van labello.
  • Tip #7. Eet minder (varkens)vlees.