De zomer is nu echt aan het beginnen en we hebben al een aantal mooie dagen gehad. Grote kans dat jij ook nog eens een fijne zomervakantie op de planning hebt staan. Heerlijk om straks weer een gebruind huidje te hebben, maar hoe houdt je, je teint nou zo lang mogelijk vast? Wij geven raad!

Tip #1. Smeer je huid iedere dag goed in.
Door het goed verzorgen van je huid en het insmeren daarvan blijft je huid gevoed en soepel. Wanneer je aan het zonnen bent kun je, je huid uiteraard het beste met zonnebrandcrème insmeren om je huid ook te beschermen tegen de zon. Daarnaast is het aan te raden om je huid af en toe te scrubben en daarna goed in te smeren.

Tip #2. Drink veel water om je huid te hydrateren.
Je huid blijft door het drinken van voldoende water goed gehydrateerd. Hierdoor zullen je huidcellen minder snel afsterven en dus zul je dus minder snel gaan vervellen. Omdat je in de zomer meer transpireert moet je dus ook meer drinken, ga voor minimaal 2 liter water per dag.

Tip #3. Douche niet te warm en niet te lang.
Het té warm en té lang douchen droogt je huid uit. Het resultaat; je zult eerder vervellen. In de zomer is het over het algemeen iets warmer buiten en dus ook prima om de douche op lauw te zetten, zo voorkom je ook warmte allergie.