Gemiddeld spendeert een mens per dag zo’n vier uur op zijn of haar telefoon. Denk je nu ‘dan valt mijn wekelijkse iPhone rapport met die 2,5 uur erop wel mee’, you are wrong. Bedenk je eens dat je dan alsnog 2,5 x 7 = 17,5 uur op je telefoon zit. Dat zijn twee volledige werkdagen! Het is eigenlijk gewoon bizar dat we zoveel tijd van ons leven op onze telefoon, maar überhaupt digitaal doorbrengen. Het wordt dus hoog tijd om die verslaving aan te pakken met onderstaande tips!

Tip #1. Zet alle push-meldingen van je telefoon uit, geen meldingen, geluidjes of trillingen die jou nog uit je andere dagelijkse bezigheden zullen afleiden.

Tip #2. Koop een authentieke wekker en laat je telefoon dus buiten je slaapkamer. Vanaf nu geen scherm meer dat ‘s nachts nog naast je oplicht en je wakker houdt.

Tip #3. Besluit om telefoonloze afspraken in te plannen met je vriend, familie of goede vriendin. Tijdens een etentje of bezoekje aan je favoriete koffietentje is het tijdens deze afspraken verboden om je telefoon erbij te pakken. Já die foto van het eten of de perfecte coffee table flatlay kan écht wel wachten.

Tip #4. Vertel je familie, vrienden en kennissen over het feit dat je, je telefoon minder gebruikt en dus niet altijd dírect reageert op hun whatsapp berichten of tags op facebook en Instagram. Je hoeft simpelweg niet altijd bereikbaar te zijn.