7x de Ultieme Tips voor een perzikhuidje

We zien op Instagram alleen maar perfecte strakgetrokken huidjes. Geen rimpeltje te bekennen, dat is even schrikken als je zelf in de spiegel kijkt. Want in werkelijkheid heeft bijna niemand een perfecte stralende rimpelloze huid. Bovendien kampen mensen in westerse welvarende landen met talloze allergieën die een mooie huid in de weg staan. Wij hebben daarom 7 tips voor je om je huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Tip #1. Slaap voldoende.
Voldoende slaap zorgt ervoor dat je huid de kans krijgt om te herstellen. Nu is het wel zo dat je met veel slapen alleen (minimaal 8 uur per nacht) niet het gewenste resultaat behaalt. Minstens zo belangrijk is dat je een regelmatig ritme hebt.

Tip #2. Drink niet te veel koffie en thee.
In koffie en thee zit cafeïne, dit werkt vocht afdrijvend waardoor er een gebrek aan vocht kan ontstaan in je lichaam. Compenseer daarom altijd met genoeg water (minimaal 1.5 liter per dag). Daarnaast krijg je vaak ook aanslag op je tanden van koffie en thee.

Tip #3. Kort en niet te vaak douchen.

Douche maximaal 3 keer per week en maximaal 10 minuten per keer. Lang en heet douchen maakt je huid ontzettend droog. Douche met een neutrale douche olie (bv. van de apotheek). Daarnaast kun je het wassen van je haar het beste zo lang mogelijk uitstellen zodat je hoofdhuid niet uitdroogd.

Tip #4. Smeer je iedere dag in met een bodylotion zonder parfum of andere schadelijke stoffen.
Een aanrader is de Vaseline Advanced Repair Bodylotion. Smeer altijd met de haarrichting mee want anders kunnen je haarzakjes verstopt en ontstoken raken.

Tip #5. Altijd je make-up van je gezicht afhalen aan het einde van de dag.
Klinkt zo logisch, maar is ook echt van groot belang. Je poriën zullen verstoppen wanneer je make-up op je gezicht laat zitten. Daarnaast vergeet je op zo’n moment om je huid te voeden met een crème. Dubbel fout dus! Wist je dat je make-up heel makkelijk met lauw water en een washandje van je gezicht kunt halen? Veel reinigers zijn veel te heftig voor je huid en zorgen er ook voor dat de goede bacteriën van je huid verdwijnen. Believe me, met water kom je een heel eind!

Tip #6. Voorkom stress, ruzie en verdriet.
Stress en verdriet hebben ook invloed op je huid. Zo zorgen tranen ervoor dat je huid uitdroogt. Daarnaast ga je fronzen als je, je niet happy voelt. Dit zie je terug aan de rimpels op je gezicht. Zorg er dus altijd voor dat je investeert in jezelf, door jezelf af en toe rust te gunnen en stress en verdriet zoveel mogelijk vermijd.

Tip #7. Houd je lichaam en huid strak door regelmatig te sporten.
Sporten is niet alleen goed voor je huid maar voor je algehele gezondheid. Het is dan ook aan te raden om minimaal eens per week te sporten. Liever nog vaker natuurlijk. Tevens verbrand je met sporten de nodige calorieën waarmee je, je lichaam strak houd.