Deze Retouching apps zorgen voor de perfecte Insta-feed

Het lijkt er tegenwoordig bijna op dat iedere Instagram feed perfect op elkaar is afgestemd. Van het juiste kleurgebruik tot de perfecte afwisseling tussen verschillende settings. Bovendien doet je buurmeisje tegenwoordig niet meer onder voor een topmodel als we Instagram zouden moeten geloven. Het lijkt alsof ze iedere dag op pad zijn met een professionele fotograaf. OK, voor sommige instagram-girls die rijkelijk betaald worden voor hun dagelijkse posts is dit inmiddels inderdaad de realiteit, maar voor de meeste meiden geldt dat ze het nog steeds zelf doen met hun iPhone. Deze dames zijn inmiddels pro op het gebied van fotobewerking door middel van apps op je mobiele telefoon. Zo verkopen Queen of Jetlags en Moderosa zelfs complete editing-guides op dit gebied. Om je een handje op weg te helpen geven wij je 6 apps die je moet installeren op je telefoon.

Retouching App #1. VSCO-cam.
Deze app zullen de meeste van jullie wel kennen. VSCO-cam geeft je een aantal prachtige gratis filters waarmee je, je foto van de meest mooie kleurstellingen kunt voorzien. Daarnaast biedt VSCO-cam de mogelijkheid om een aantal filters bij te kopen.

Retouching App #2. Snapseed.
Snapseed is de gratis fotobewerking app van Google waarmee je selectief delen van je foto kunt verscherpen, meer kleur kunt geven of lichter kunt maken. Daarnaast kun je delen van de foto egaliseren waardoor je dat vervelende puistje eenvoudig weg shopt.

Retouching App #3. Facetune.
Deze app is mateloos populair en wordt vooral gebruikt om onze gezichtjes wat strakker te trekken. Een fronsrimpeltje haal je met gemak weg en een flawless huidje is voor iedereen weggelegd met deze app. Deze app is helaas niet gratis, maar je betaalt er een klein bedrag van €4,95 voor.