Karlie Kloss over vertrek bij Victoria’s Secret

Victoria’s Secret ligt al een tijdje onder vuur omdat het merk een eenzijdig ideaal beeld van vrouwen laat zien. Hoewel in de laatste Victoria’s Secret Show al iets meer aan diversiteit werd gedacht, waren alle modellen nog altijd even afgetraind en slank, waar Victoria’s Secret ook bekend om staat. Karlie Kloss vertrok in 2015 samen met Doutzen Kroes door haar engelen vleugels aan de wilgen te hangen. Niet veel later maakte Karlie nog een korte comeback, maar toch bleef het maar bij één show. De reden voor het vertrek was altijd haar studie, toch blijkt er meer achter te zitten, zo onthuld ze in de Britse Vogue:

“Het merk reflecteert niet wie ik ben en het is ook niet de boodschap die ik wil uitsturen naar jonge vrouwen over schoonheid,” vertelt het 26-jarige model. “Ik denk dat dat een cruciaal keerpunt was voor mij als feminist: om mijn eigen keuzes te maken en zelf te bepalen welke boodschap ik wil overbrengen. Door te kiezen met welke bedrijven ik wel en niet samenwerk en welk beeld ik van mezelf neerzet en naar buiten breng.”