Meghan Markle ontwierp kledinglijn voor Smart Works

Nadat afgelopen week het fantastische nieuws naar buiten kwam dat Meghan Markle gast hoofredacteur zal zijn van het Septembernummer van de Britse Vogue hebben we nog een leuk nieuwtje voor je. Meghan heeft namelijk een eigen kledinglijn ontworpen voor het goede doel ‘Smart Works’. Dit is een instelling die werkzoekende vrouwen helpt om aan een baan te komen. Het goede doel kreeg veel kleding opgestuurd maar deze items bleken toch niet zo geschikt om te dragen tijdens een sollicitatie, het resultaat was nog meer teleurstelling voor deze vrouwen wanneer ze de baan niet kregen. Meghan besloot dat het tijd was voor écht goede kleding en hiel Smart Works met het ontwerpen en produceren.

“The reason why I was drawn to Smart Works is that it reframed the idea of charity as community… it’s a network of women supporting and empowering other women in their professional pursuits.”

Het Britse warenhuis Marks & Spencer, het merk Jigsaw en ontwerpster Misha Nonoo werkten mee aan de kledingcollectie.