Vogue lanceert extra speciale September Issue

Het September Issue, het grote modenummer van Vogue Nederland, heeft deze keer maar liefst drie verschillende covers. Daarop schitteren Birgit Kos en Luna Bijl, die naast twee van de succesvolste Nederlandse modellen van het moment ook beste vriendinnen zijn. Carlijn Jacobs fotografeerde hen in Nice in de drie grootste trends van het nieuwe seizoen: tailoring, ingetogen beigetinten en juist ongebruikelijk felle winterkleuren.

Dit septembernummer is het eerste issue van Vogue’s kersverse hoofdredacteur Rinke Tjepkema, die al sinds haar veertiende Vogue-edities verzamelt. ‘De vrijheid en schoonheid die ik vond in de pagina’s van Vogue, vrijheid van onbegrensde keuzes om je leven te leiden, vrijheid om met kleding te experimenteren met je identiteit, zijn de leidraad voor mijn eerste nummer.’

Daarom staat het issue vol interviews met vrije geesten die de modewereld kleur geven. Jonathan Anderson bijvoorbeeld, creatief directeur van modehuis Loewe en zijn eigen label JW Anderson. Maar ook Inez en Vinoodh, de succesvolste modefotografen die Nederland ooit gekend heeft. Ze vertellen over hun werk, dat dit najaar najaar in The Ravestijn Gallery in Amsterdam te zien is. Ook zijn er interviews met vijf freedom fighters: vrouwen die zich inzetten voor een beter wereld. Ter ere van Rinke Tjepkema’s allereerste issue krijgen lezers een stickervel cadeau, met daarop haar favoriete beelden uit het nummer.

Het nummer geldt ook meteen als toegangsbewijs voor Vogue’s Flower Market, die plaatsvindt op zondag 1 september in de tuinen van het Rijksmuseum. Waar er naast het zelf samenstellen van een boeket nog vele andere activiteiten op de planning staan. Wij zijn erg nieuwsgierig geworden naar de eerste uitgave van Vogue onder de hoede van Rinke Tjepkema, bovendien meteen de meest belangrijke issue van het jaar.

Beeld: Vogue Nederland