Doutzen Kroes ondertekent petitie tegen Victoria’s Secret

Doutzen Kroes heeft samen met honderd andere modellen een petitie getekend tégen Victoria’s Secret. Doutzen en de andere modellen zouden Victoria’s Secret in een brief om meer bescherming tegen seksuele intimiteit vragen. Doutzen, die zelf lange tijd een Angel was bij het bekende lingerielabel, is niet het enige beroemde model die de petitie tekent. Zo hebben ook Christy Turlington Burns, Carolyn Murphy, Edie Campbell, Gemma Ward, Iska Lawrence, Karen Elson en Milla Jovovich de petitie getekend. In de petitie wordt onder andere verwezen naar het ‘Respect Program’, dat Victoria’s Secret modellen in 2018 in het leven riepen om de situatie op de werkvloer te verbeteren. Gister werd overigens ook bekend dat de controversiële marketing manager van het merk, Ed Razek, met pensioen gaat. Hij was degene die zich onder meer negatief uitliet tegenover transseksuele modellen. Eerder deze week werd Valentina Sampaio geïntroduceerd bij het merk als eerste transgender model. Het merk heeft het afgelopen jaar flink onder vuur gelegen en heeft nog een lange weg te gaan naar een beter imago, de eerste stappen lijken echter gezet. Hoewel velen twijfelen aan de oprechtheid van het beroemde lingerielabel, zo bestempelen critici de acties van het merk dan ook als mosterd na de maaltijd.