Mooiste tiener van de wereld is wéér een Nederlandse

Quishantely Leito (18) uit Rotterdam won zaterdagavond de verkiezing Miss Teenager Universe in Guatemala. Daarmee mag de Rotterdamse zich een jaar lang de mooiste tiener van de wereld noemen. Quishantely liet meer dan dertig landen achter zich. Het is de tweede keer dat een Nederlandse miss de verkiezing van Miss Teenager wint, twee jaar geleden wat het Lotte van der Zee. Helaas overleed Lotte in maart van dit jaar na een hartstilstand. Quishantely draagt de titel daarom ook voor Lotte, zo verwoorde ze dit in een korte videoboodschap vlak na de overwinning.

Het is bijzonder dat de winnares van de wereldwijde verkiezing twee keer vlak achter elkaar uit Nederland, gezien de verkiezing vooral in Latijns Amerika populair is. De Miss Teen of the Netherlands organisatie is dan ook met recht enorm trots op deze top prestatie. De overwinning van Nederland bleef overigens niet onopgemerkt, zondag stond het in alle kranten, zélfs in België.