Slecht nieuws! Inditex, het moederbedrijf van H&M en ZARA, heeft besloten om heel veel winkels in Nederland te gaan sluiten. De reden voor de sluiting is dat online winkelen veel makkelijker geworden is. doordat er enorm veel online geshopt wordt nemen mensen niet meer de moeite om te gaan winkelen. Dit is de reden dat de webshop van de winkels ook veel beter uit kan dan de fysieke winkels. H&M sloot bijvoorbeeld eerder dit jaar al in Lelystad en in Rijswijk, maar zal binnenkort ook een pand in Groningen gaan sluiten. Het positieve aan de sluiting van de vele winkels is dat Inditex de webshops heel erg zal gaan verbeteren. Waar het nu al makkelijk is om online te shoppen zal dit proces alleen nog maar soepeler gaan verlopen. De sluiting van de H&M en ZARA winkels is dus al in gang gezet en zal steeds meer uitbreiden.