Nikki Prein wint Miss Beauty of the Netherlands 2019

Gisteravond vond in een compleet uitverkocht Studio 21 te Hilversum de spetterende finale van Miss Beauty of the Netherlands 2019 plaats. Maar liefst 36 missen uit alle 12 provincies streden om de vijf felbegeerde titels. Want wat viel er te winnen? Een ticket naar maar liefst vijf internationale verkiezingen waarbij de uitverkorene miss ons Nederland mag vertegenwoordigen. De hoofdprijs is de titel van Miss Beauty of the Netherlands deze miss zal afreizen naar de Filipijnen om Nederland te vertegenwoordigen bij Miss Earth. Voor de teenagers was er de titel Miss Teen of the Netherlands, dit meisje zal afreizen naar Miss Teenager Universe. Deze verkiezing wordt vaak ergens in het Caribisch gebied georganiseerd. De derde prijs is een ticket naar Miss Intercontinental, voor deze titel streden ook weer 12 provinciale winnaressen. Voor alle 36 meisjes was er dan nog de kans op twee andere titels namelijk Miss Topmodel of the Netherlands en Miss Asia Pacific Netherlands. Die laatste miss zal volgende week al in het vliegtuig zitten naar de Filipijnen.

Om stipt om 19.30 ging de show van start waarbij direct werd stilgestaan bij de in maart overleden Miss Lotte van der Zee. Een emotioneel moment waarbij ook wij een brok in onze keel hadden. Na dit moment was het even schakelen en begon de show. Één voor één lieten de meiden horen welke provincie ze die avond op de kaart zouden gaan zetten. De presentatie lag net als vorig jaar in handen van Fred van Leer en Lisetot Tensen. Nadat de missen zich hadden voorgesteld aan het publiek begon de show direct goed met de bekendmaking van het bedrag dat was opgehaald voor de Linda Foundation. De 36 missen hebben met zijn allen alles in het werk gesteld en maar liefst €71.000,- weten op te halen. Dit was bijna €20.000,- meer dan vorig jaar, super knap! Daarna ging de show door met een heel belangrijk gedeelte, want wat is een missverkiezing zonder bikinironde? De dames mochten zichzelf showen in bikini terwijl ze werden toegezongen met Zuid Amerikaanse hits door Rolf Sanchez. Daarnaast was er ook een stoere rock en roll ronde in badpak. De avond werd afgesloten met een prachtige gala ronde waarna de top 5 van iedere categorie een speech mocht geven over een stelling die hun was gegeven. Kortom een avond gevuld met dans, zang, heel veel beauty én brains. Aan het einde van de avond was het dan toch tijd voor het moment van de waarheid. Wie ging er met de felbegeerde titels naar huis? Eerst werd het Topmodel van de avond bekendgemaakt, deze mooie titel ging naar Aafke Stroosma, Miss Beauty of Friesland. Vervolgens was het de beurt aan Caro Boonen uit Limburg, zij kreeg de sjerp Miss Asia Pacific Netherlands omgehangen. Toen bleven de drie belangrijkste titels over, Miss Teen of The Netherlands werd de prachtige Josephine Onderdonck uit de provincie Noord Brabant. Miss Intercontinental werd Miss Zuid Holland, Shafali Nadia. De provincie Gelderland ging helemaal los toen Miss Beauty of the Netherlands de beeldschone blondine Nikki Prein werd.

Beeld: RichardVWFotografie.