Imanuelle Grives veroordeeld tot 2 jaar cel

Actrice Imanuelle Grives die afgelopen zomer werd opgepakt tijdens Festival Tomorrowland in België krijgt 2 jaar cel. Dit is vandaag uitgesproken in de rechtbank van Antwerpen waarbij Imanuelle ook zelf aanwezig was. De straf bestaat dus uit 2 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet de actrice een geldboete van €1000,- ophoesten. Grives gaf al eerder aan haar verantwoordelijkheid te willen nemen en open te staan voor een werkstraf. De rechtbank vond het strafbare feit echter ernstig genoeg om haar een langere celstraf op te leggen omdat er in voorgaande jaren doden zijn gevallen tijdens het festival door het gebruik van drugs. Volgens Imanuelle’s advocaat gebruikte Imanuelle bijna alle soorten verdovende middelen die er op de markt verkrijgbaar zijn. Ze zou dan ook geworsteld hebben met haar bestaan, mede vanwege haar bekendheid. Dat was ook de reden dat Imanuelle medicatie kreeg voor de angstaanvallen die ze had. Maes benadrukte nog dat Grives acht pillen had verkocht op het festival en dat het een eenmalig slecht avontuur was echter was de rechtbank van dit argument niet onder de indruk. Wanneer het voorarrest van Imanuelle van de straf wordt afgetrokken en ze inderdaad één jaar voorwaardelijk krijgt zou ze in ieder geval nog zo’n 10 maanden vast zitten.

Leave a Reply