Tijd om terug te blikken op een bewogen fashion jaar. Een jaar met baanbrekende maar ook verdrietige gebeurtenissen. We blikken terug op de meest memorabele fashion momenten van 2019.

24 januari | Meme-couture
In de modeshow van Viktor & Rolf speelden regenboogkleurige tule jurken voorzien van opvallende teksten de hoofdrol. Binnen een paar uur groeide het aantal vermeldingen van hetmerk en zijn ‘meme-couture’-jurken op social media met meer dan 249%.

Photo: Lyst.com

19 februari | Afscheid van Karl
De legendarische couturier Karl Lagerfeld overleed op 85-jarige leeftijd in Parijs. Hij was al een aantal weken ziek en was in de maand ervoor afwezig bij twee van Chanel’s modeshows. Virginie Viard werd aangekondigd als zijn opvolger bij Chanel. Lees hier meer.

Photo: Lyst.com

10 mei | Rihanna schrijft geschiedenis
Na maanden van speculaties kondigde Rihanna officieel de lancering van Fenty aan. Hiermee werd ze de eerste vrouw die een origineel merk creëerde bij LVMH. In de eerste maand genereerde het nieuwe luxehuis meer dan 5.000 media-artikelen over de hele wereld en meer dan 7 miljoen socialmediaweergaven. Lees hier meer.

Photo: Lyst.com

21 september | J-Lo terug naar de jungle
Jennifer Lopez liep de Versace-catwalk tijdens Milan Fashion Week in een heruitgave van haar iconische ‘Jungle’-jurk, die in 2001 leidde tot de oprichting van Google afbeeldingen. Haar verschijning zorgde voor een waarde van $ 9,4 miljoen aan vermeldingen in de media en online engagement. Lees hier meer.

Photo: Lyst.com

1 oktober | Gigi als reddende engel
Creatief directeur Virginie Viard presenteerde haar eerste solo prêt-à-porter-collectie voor Chanel tijdens Paris Fashion Week. De show werd verstoord toen de Franse YouTuber Marie S’Infiltre de catwalk op sprong. Ze werd gestopt door model Gigi Hadid. De stunt droeg bij aan een stijging van 2.618% van het aantal vermeldingen van Chanel op social media. Lees hier meer.

Photo: Lyst.com

Bron: Lyst.com

Leave a Reply