Yara Michels (30) stopt na 2,5 jaar als hoofdredacteur bij LINDA.meiden. Yara legt haar werk bij LINDA.meiden neer zodat ze een sabbatical kan nemen, in eerste instantie was het de bedoeling dat Yara hiervoor naar Californië zou afreizen. Door de coronacrises gaat dit voornemen niet door. De voornaamste reden voor een sabbatical is voor Yara het doel om meer balans in haar leven te creëren. De stop komt voor veel volgers van Yara heel onverwacht, zo kunnen we lezen op Instagram. Voorlopig zullen er nog een aantal nummers worden uitgebracht onder Yara’s regie, maar per 1 mei zal ze niet meer werkzaam zijn op de LINDA.meiden redactie. Het volledige statement van Yara lees je hieronder.

Er is misschien nooit een goed moment om met iets te stoppen waar je ook erg van houdt. Een tijdje geleden besloot ik vanaf mei mijn baan als hoofdredacteur van LINDA.meiden neer te leggen, onder meer om een sabbatical te nemen. (Die zou in California zijn, waar deze eerste foto is gemaakt). Dit jaar ervaar ik als een crossroad, waarin ik een aantal dingen écht voor mezelf wil uitzoeken en doen. Met aandacht voor de relaties om me heen, mijn persoonlijke ontwikkeling, en wellicht iets meer balans overall. De afgelopen 2,5 jaar heb ik enorm veel liefde en energie in dit geweldige tijdschrift mogen leggen. Echt, ik hou zo enorm veel van dit blad en team. Mijn missie was om van LINDA.meiden een volwassen magazine te maken dat midden in de millennialwereld staat, het een persoonlijk gezicht te geven, online te groeien en inclusiever en meer politiek betrokken te zijn. Een blad om jonge vrouwen wat gelukkiger, slimmer, geïnspireerd en gezien te laten worden. En óók te stijgen in oplage terwijl de printmarkt daalt. Ik schrijf dit dus met wat tranen maar vooral met een grote glimlach, want wát ben ik trots op waar LINDA.meiden nu staat. We zijn het grootste magazine voor millennials, brengen viral nieuws, winnen prijzen en maken video’s met miljoenen views. Je kunt niet echt meer om @linda_meiden heen. Waar ik dankbaar voor ben, is het vertrouwen van iedereen binnen de LINDA.-familie en de getalenteerde fotografen, schrijvers, stylisten, visagisten en creatievelingen waar we al dat moois mee maken. Van interviews met feministen van nu, tot de onbewerkte naaktshoot met @roxeannehazes, de collab met de Womens March, de cover met #blotetietofniet of @famkelouise_ met okselhaar. Eerlijke verhalen over seksueel geweld in studentenverenigingen, jonge meiden met een burnout, of je liefdesleven als je in een rolstoel zit. Columnisten als @debroervanroos@vadiemau en @desekszusjes. Primeurs als @ronnieflex010 met de vrouwen uit zijn leven of de eerste fotos van @monicageuze met haar mooie kleine baby… en de lijst gaat door en door. We did good. Het was fantastisch. En op naar nieuwe avonturen. ❤️

Leave a Reply