Tie dye is dit voorjaar een enorme trend aan het worden. Op de catwalk zagen we dit al terug bij Dior, Alberta Ferretti en Stella McCartney, máár ook op social media vliegen de creatieve tie-dye looks je om de oren. Tie Dye is super leuk en eigenlijk ook heel simpel. Wij probeerden een ‘Dip Dye’ uit met een oude afgeknipte jeans. We vulden een emmer met 2 delen water op 1 deel bleek. daarna dipten we de jeans in het mengsel tot ca. kniehoogte. vervolgens lieten we de jeans geruime tijd in het sopje weken, vanaf nét iets onder de knie. Een paar uur later lieten we de onderste 10 à 15 cm nog eens geruime tijd weken. Tot de kleur naar ons idee goed genoeg was, vervolgens hebben we de broek twee keer gewassen in de wasmachine. De bleek geur was er hierdoor snel weer uit en het resultaat van ons ‘Do It Yourself’ projectje mocht er zijn. Tie dye kun je ook heel leuk doen met textielverf en elastiekjes, typ het even in op YouTube en je vindt enorm veel leuke voorbeelden. Check het resultaat van onze ‘Dip Dye’ sessie hieronder.

Leave a Reply