Buy less, buy better is anno 2020 steeds belangrijker aan het worden. Hoewel er nog altijd enorm veel kleding wordt geproduceerd en de overschotten immens zijn gaan we steeds meer opzoek naar een duurzame manier van leven. Kleding is daarin een belangrijk onderdeel, hoog tijd om dit onderwerp op Your Daily Fashion News weer eens aan de kaart te stellen en met concrete tips te komen voor een duurzamere garderobe.

Tip #1. Koop geen fast fashion, kies voor duurzame merken die eerlijk produceren. Je betaald voor dit soort items zeker een beetje meer, maar gegarandeerd heb je er langer plezier van en een beter gevoel over. Kies in dit geval voor merken als J-Lab3l (volledig duurzame productie), Veja of Filippa K.

Tip #2. Denk goed na over de aankopen die je wilt gaan doen. Past het item bij meerdere outfits, is het van goede kwaliteit, vind je dit item jaren mooi? Past het item écht bij je style of is het eigenlijk een trend? Heb je dit item écht nodig? Overweeg al dit soort vragen voordat je een aankoop doet, zo koop je aanzienlijk minder en alleen die stuks die goed bij je garderobe en style passen.

Tip #3. Een capsule garderobe is enorm belangrijk in het proces om minder te kopen en betere keuzes te maken. Zorg ervoor dat je in ieder geval een goede basis hebt liggen waar je talloze combinaties mee kunt maken. Een aantal T-shirts in wit, off-white of grijs zijn hier een voorbeeld van. Daarnaast natuurlijk de perfecte jeans én een goede witte blouse of fijne knitwear.

Tip #4. Shop vintage! Tweedehands kopen is sowieso een hele goede manier om duurzaam te shoppen. Bovendien vind je vintage de mooiste items, denk aan een vintage Burberry trenchcoat, een mooie vintage designer tas of een zijden sjaal van een luxury brand. Niets zo fijn als een goede vintage vondst. Bovendien heeft een vintage item al een verhaal, extra reden dat dit unieke stuk je kast nooit meer verlaat.

Tip #5. Kijk eens naar de merken die je het meeste in je kast hebt hangen, blijkbaar passen deze merken goed bij je stijl. Uiteraard is er altijd ruimte om iets nieuws te ontdekken, máár houdt in je achterhoofd dat deze merken je al eerder jaren plezier hebben opgeleverd. Een goede keus om opnieuw voor ditzelfde merkt te kiezen bij het aankopen van een item. Het kan liggen aan de fit, kwaliteit, designs of materialen dat dit merk specifiek goed bij jou past.

2 Comments

Leave a Reply