Welke verschillende huidtypes zijn er?

Je leest vast bij elk product voor welk huidtype het geschikt is. Hierdoor zijn er wel een legioen aan verschillende producten waarvoor je kan kiezen. Het is overigens ook niet gek dat er zoveel keuze is. Het is namelijk erg belangrijk om jouw huid met het juiste product te verzorgen. Het moet een product zijn dat aansluit op jouw huidtype. La Roche Posay heeft bijvoorbeeld genoeg producten die bij elk type huid aansluiten. Weet jij niet welk huidtype jij hebt? Misschien herken je jouw huid in de uitleg van onderstaande huidtypes.

Een droge huid

Een van de meest voorkomende huidtypes is een droge huid. De huid is vaak dun, de poriën zijn nauwelijks zichtbaar en de huid produceert weinig talg. In de vochtarme huid ontstaan snel rimpeltjes en droogtelijntjes. Het kan zijn dat de huid wat gespannen en droog aanvoelt. Er is sprake van een verstoorde huidbarrière. Dit is de natuurlijk vochtigheidsgraad van de huid. Een droge huid ziet er vaak geïrriteerd, schilferig en rood uit.

Vette huid

Naast een droge huid kampen ook veel mensen met een vette huid. De vette huid  glimt vaak en dan vooral op de neus, het voorhoofd en de kin. De poriën zijn vergroot, en er is sprake van een te grote talgafscheiding. Dit resulteert vaak in meerdere mee-eters en verschillende puistjes. Het voordeel van dit huidtype is dat er minder snel rimpelvorming optreedt. Een vette huid is namelijk dikker dan een gewone of droge huid.

De gevoelige huid

Kan jij in de zomer uren in de zon liggen zonder te verbranden? Dan behoor je vast niet tot dit huidtype. Bij gebruik van verkeerde cosmetica en een teveel aan zonlicht, zal dit huidtype namelijk snel geïrriteerd zijn. De gevoelige huid  ziet er vaak schilferig, vlekkerig en rood uit. De gevoelige huid is meestal ook bijzonder droog. Mensen met een gevoelige huid reageren vaak sterk op weersveranderingen.

Gemengde huid

Herken jij je eigenlijk wel in meerdere van bovengenoemde huidtypes? Of misschien wel in allemaal? Dat kan dan heel goed kloppen. Er is namelijk ook nog een gemengde huid. Een gemengde huid is, zoals de naam al aangeeft, een huid die bestaat uit een mix van huidtypen. Dit huidtype past zich vaak aan de omstandigheden waarin jij leeft, zoals droog of juist vochtig weer,  en de verzorging die jij de huid geeft. Gelukkig zijn er ook voor dit huidtype producten. La Roche Posay Effaclar heeft hier bijvoorbeeld een perfecte lijn aan producten voor.

Leave a Reply