Monki lanceert een exclusieve online collectie die werd ontworpen om te recycleren. Met de huidige technologie is het belangrijk dat we met één materiaal werken (mono-materiaal) om de circulariteit te garanderen. Mono-materiaal betekent dat een kledingstuk gemaakt is uit slechts één soort vezel, bijvoorbeeld 100% katoen. Monomaterialen vergemakkelijken de recyclage van een kledingstuk.

Deze exclusieve online collectie bevat zes stuks die er tijdloos en minimalistisch uitzien. De blikvangers zijn de omkeerbare gewatteerde jas gemaakt van 100% gerecycleerd polyester met gerecycleerde polyester knopen. De asymmetrische jeans met hoge taille is gemaakt van 100% biologisch katoen en kan je op twee manieren dragen dankzij de draaiknopen die speciaal ontworpen zijn om makkelijk los te maken. Deze collectie is met opzet gecreëerd in wittinten. Dat betekent niet alleen dat er minder chemicaliën worden gebruikt, de kleding gaat hierdoor ook langer mee. Een van de belangrijkste doelen van Monki.

“Een lange levensduur was echt een prioriteit tijdens het ontwerpstadium, daarbij speelde het neutrale kleurenschema ook een rol. We willen niet alleen dat de klant lang houdt van de look van het kledingstuk, maar ook dat hij het zelf kan personaliseren. Bijvoorbeeld met plantaardige verf of DIY-borduurwerk. We moedigen klanten aan om hun geliefde kledingstuk door het te recycleren terug in de modeloop te brengen.” Caroline Carlryd, Head of Design bij Monki.

Monki wil niet alleen zijn milieu-impact verminderen, maar ook een andere wending geven aan ‘fast-fashion’ door een volledig circulair modemerk te worden en zich te engageren via de Planet Power-doelen. Met deze collectie wil het merk de levensduur van producten verlengen door ze zo lang mogelijk in de modeloop te houden via recycling, upcycling en innovatief ontwerp. Deze collectie volgt op een ander circulair initiatief van het merk, de Green Machine, een machine die, voor het eerst, katoen- en polyestermengelingen kan scheiden en recycleren op grote schaal.

De collectie is beschikbaar via Monki.com.

Your Daily Fashion News post sinds 2017 dagelijks het laatste mode, beauty en entertainment nieuws, alle laatste collectie lanceringen, lookbooks en runway reports vind je hier.

Leave a Reply