Waar ik vroeger nooit een vlekje of droogplekje op mijn huid had is dat de laatste jaren helaas erg veranderd. Het begon bij mij zo’n tien jaar geleden met een heftige kattenallergie. Het advies van de dermatoloog: ‘hormoonzalven smeren’. En hoewel je natuurlijk enige waarschuwingen krijgt over het gebruik ervan, hielp het dusdanig dat ik het jaren ben blijven gebruiken. Dat dít het ergste is wat je kunt doen voor je huid, daar had ik toen nog geen besef van.

Totdat, ik ander halfjaar geleden een artikel tegen kwam over Topical Steroid Withdrawel (TSW), het enorm heftige afkick traject van hormoonzalven. Ik wist écht oprecht niet wat ik las en was erg geschokt, maar ook herkende ik wat er met mijn huid gebeurde. Toen ben ik zelf ook gestopt met het smeren van hormoonzalven, et voila je raad het al, ik moest afkicken.

Gelukkig hersteld mijn huid goed en kan ik nu zeggen dat het stukken beter gaat en ik blij ben dat ik toen de stap heb genomen. Er zijn een aantal producten die mij in deze periode veel verlichting hebben gegeven. Zoals jullie inmiddels vast wel hebben gemerkt ben ik een enorme fan van het skincare merk IK Skin Perfection. Zo zijn het EXCM SERUM en de EXCM CREAM veilige alternatieven voor hormoonzalf die je samen kunt gebruiken voor een optimaal kalmerend resultaat die de bacterieflora van de huid weer in balans kunnen brengen. Zowel het serum als de cream zijn gemaakt op basis van groene cosmeceuticals, ofwel moleculen uit planten.

Het advies is om het EXCM Serum en de EXCM Cream samen te gebruiken, waarbij je eerst het serum aanbrengt en vervolgens de cream voor een optimaal resultaat.

Even in het kort:

EXCM SERUM – is een intensief serum dat snel wordt opgenomen door de huid. Het EXCM SERUM bevat Ceramide 2 dat de huid herstructureert, zorgt voor vochtbehoud en versterkt de huidbarrière. De werkstof Beta-Glucan verhoogt de huidweerstand en heeft een sterk herstellend vermogen. De krachtige en verzachtende eigenschappen verminderen roodheid en jeuk.

EXCM CREAM – De optimaal voedende rijke en zachte emulsie is specifiek samengesteld voor de extreem gevoelige huid. de cream bevat hennepzaadolie en prebiotica die ervoor zorgen dat de natuurlijke bacterieflora in balans komt. EXCM CREAM leidt tot effectieve behandeling van schilferige en ruwe huidsymptomen; roodheid verdwijnt en de gestresseerde huid kalmeert. EXCM CREAM is dermatologisch getest, pH-neutraal en natuurlijk parfumvrij.

Ik heb het het EXCM Serum en de EXCM Cream ruim een maand getest op de huid die erg aangedaan was, dus heel lokaal op de plekken die zichtbaar aangedaan waren. Je moet dan echt denken aan plekken zoals de ellenbogen en knieholtes. Waar ik in het begin zichtbaar moest wennen aan de producten, soms kreeg ik bijvoorbeeld juist wat meer jeuk na gebruik, dat liet ook goed zien dat het product echt goed doordringt in de huid en actieve werkstoffen heeft. Al met al, ben ik na een maand extreem tevreden over het uiteindelijk resultaat. Ik ga jullie een before en after foto laten zien van mijn ellenboog, na dus ca. een maand gebruik van de producten.

Op de before & after foto zie je een heel duidelijk verschil, mijn huid ziet er na een ruime maand echt al stuk rustiger uit. De komende tijd zal ik de producten nog blijven gebruiken om te zien of de huid helemaal kan herstellen, daar heb ik positieve verwachtingen van. Wanneer de huid helemaal is hersteld is het advies om nog een week of drie het serum en de cream door te smeren, daarna kan ik veilig stoppen met de producten van IK Skin Perfection. Dat is natuurlijk iets wat ik na het afkicken van hormoonzalven echt een enorme verademing vind.

Het EXCM Serum en de EXCM Cream van IK Skin Perfection zijn heel veilig lokaal op de meest aangedane huid te gebruiken, ook als dagelijks serum en cream in het gezicht zijn deze producten geschikt, zélfs voor het babyhuidje.

Tip: Lees altijd goed de bijsluiter van de skincare producten die je gebruikt, zo behaal je het beste resultaat met je producten én bovendien zijn niet alle producten veilig om langdurig te gebruiken.

Heb jij nou ook last van eczeem, dan ben ik erg benieuwd wat jou verlichting geeft, laat het weten onderaan deze pagina in de comments.

Your Daily Fashion News post sinds 2017 dagelijks het laatste mode, beauty en entertainment nieuws, al ons beauty news van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply