Als klein meisje raakte de Brabantse Jacky Swinkels verslingerd aan juwelen. Het was daarom geen verrassing dat ze haar carrière begon bij sieradenmerk Buddha to Buddha en later werd aangenomen bij GASSAN Diamonds. Als juwelenexpert reisde ze de wereld rond en woonde ze 1,5 jaar in Singapore voor haar vak. Nadat ze ook haar certificeringen voor Diamond Grader en Gemologist behaalde, begon ze juwelenplatform byJacky in 2020. Met het high-end juwelenplatform bundelt ze niet alleen haar jarenlange ervaring, maar ook het werk van dertien getalenteerde juwelenmakers wereldwijd. Inmiddels bouwt Jacky ambitieus verder aan haar juwelenplatform. Wij spraken Jacky Swinkels over het ondernemerschap en haar passie voor juwelen.

Hoe is byJacky ontstaan? 
Ik zit al bijna 14 jaar in het juwelenvak. Door het reizen en opdoen van ervaring ontdekte ik dat er veel juwelen designers waanzinnig mooie juwelen maken, maar bijna geen platform hebben. Hierin zag ik direct mogelijkheden, mijn commerciële kijk verbinden aan deze talentvolle designers, een gouden combinatie. Mijn klanten houden van vernieuwing en unieke juwelen collecties. En daarbij komt dat de formule waarin ik werkte aansloeg. Betrokken met de klant, full service en kennis delen over het vak. 

Vanuit deze elementen is onze filosofie ontstaan:
THEIR STORY – YOUR STORY – OUR STORY. Het verhaal vertellen van vrouwelijke juwelen designers, gecombineerd met het verhaal van jou, komt samen met onze kennis, persoonlijke benadering met boven verwachting mooie resultaten en een passend sieraad uniek voor onze klanten. 

Hoe ziet een typische dag er bij byJacky uit?
Never a dull moment. We beginnen met een wekelijks overleg, welke events zijn er die maand en hoe gaan we zorgen voor de juiste beleving en details. Daarnaast doen we veel bezoekjes aan onze klanten voor een kopje koffie of het bespreken van een juweel. Een nieuw juwelen merk komt binnen en wordt uitgepakt. Op hetzelfde moment zijn we bezig met het bedenken van een nieuwe campagne voor de kerst en beginnen we aan het schrijven van de contentplanning voor het nieuwe kwartaal. De website wordt wekelijks aangepast en een nieuwe blog wordt geplaatst.  Aan het einde van de dag staat er vaak een etentje met klanten op de planning. Dit doen we met een super team die ervoor zorgt dat de perfecte byJacky beleving wordt overgebracht, daarop ligt onze focus gedurende de hele dag. 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit reizen, juwelen beurzen, cursussen, praten met collega’s uit hetvak en mijn vrienden. Deze combinatie zorgt ervoor dat je verschillende informatie bronnen benut en toepast. 

Hoe kwam je erachter dat je wilde gaan ondernemen én wat zijn na twee jaar byJacky jouw grootste lessen?
Toen ik een tijd in Singapore heb gewoond heb ik veel geleerd over mezelf en het ondernemen. Toen kwam ik erachter dat ik het een uitdaging vind om van niks iets te creëren. Mensen met elkaar te verbinden en een visionair te zijn.

De belangrijkste lessen die ik heb opgedaan zijn het beutten van je creativiteit, door dit maximaal in te zetten en grenzenloos te denken maak je jezelf onderscheidend. Verras, verbind en creëer. Creativiteit stopt niet, maar is constant aanwezig en daagt je uit. 

Daarnaast, neem de tijd en houd focus, een merk bouwen kost tijd, energie en geld. Doe het stap voor stap. Sta stil bij je successen, leer van je fouten en ga door.

Wat vind je het leukste aan wat je doet?
Onze klanten. We creëren een beleving van perfectie. Dit vindt plaats tijdens een mooi event met een inhoudelijk verhaal, bij de mensen thuis of bij onze showroom. Het delen van verhalen. Dat maakt mijn werk het leukste. Juwelen zijn een onderdeel van dat ene verhaal. 

Wat is jouw eigen favoriete sieraad en wat is het verhaal erachter? 
Ik heb een aantal favorieten en ook verhalen. Mijn oorbellen die ik van mijn moeder heb gekregen toen ik 21 was. Dit zijn diamanten oorknopjes die ik heb laten groeien met elke keer een mooi gebeurtenis. Ook heb ik een mooie ring van mijn oma, die zij altijd droeg en van mijn vader heeft gekregen. Ik vind de mix van een oud juweel van je familie en een juweel van nu prachtig samen gaan. 

Wat zijn jouw toekomstdromen?
We willen graag op een toegankelijke manier mensen informeren over high end juwelen. We willen dan ook dé juwelen expert van Nederland worden en daarnaast dromen we ervan om in het buitenland onze expertise nog meer te laten zien. 

Heb je nog een tip voor de lezers van Your Daily Fashion News die het ondernemerschap ook overwegen?
Zorg dat je een goed en doordacht plan hebt voordat je begint. Een fundament is essentieel om vanuit daar door te bouwen. Ben realistisch maar je volg je onderbuik gevoel. Die laat je nooit in de steek.

Vraag om hulp. Ben bewust van je eigen kwaliteiten. Huur mensen in voor hetgeen je zelf niet leuk vindt om te doen of niet goed in bent. Als je een merk gaat bouwen, is consistentie en detail enorm belangrijk. 

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply