Ik ben erg blij dat ik een paar maanden geleden de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen. Na uren lang coderen was dan eindelijk het moment daar, de website was klaar. Ik heb alles van begin tot eind zelf gedaan. Super spannend om na al die tijd mijn geheime project out in the open te gooien! Gelukkig kreeg ik erg veel lieve en leuke reacties.

In juli ben ik afgestudeerd, ik heb de Master International Business and Management gedaan. Toen ik na maanden hard werken klaar was met mijn scriptie had ik ineens alle vrijheid om te doen en laten wat ik wilde. Ik had even geen verplichtingen meer en kon van een welverdiende zomervakantie gaan genieten. Die zomervakantie was in een flits voorbij en toen brak dan toch echt het moment aan dat ik mijn leven weer richting moest gaan geven. Gelukkig kon ik extra uurtjes krijgen bij de bijbaan die ik altijd had gehad, dus voorlopig was ik nog niet werkloos. Bij vele visites aan vrienden en familie kwam telkens weer die vraag naar boven “ben je al aan het solliciteren?” Telkens weer moest ik dan uitleggen dat ik nog niet echt iets had kunnen vinden wat me aansprak, dus nee ik was niet aan het solliciteren. Maar diep in mijn hart wilde ik antwoorden met “Nee dat is ook niet mijn plan, ik wil voor mezelf beginnen!”. Dit antwoord geven durfde ik echter vaak niet, bang dat mensen beren op de weg zouden zien en het onverstandig zouden vinden. Omdat ik parttime werkte had ik daarnaast ook de tijd om eens goed na te denken hoe ik dat ‘voor mezelf beginnen’ dan vorm wilde gaan geven. Ik begon met het lezen van boeken over ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Ik las de mooiste verhalen over powervrouwen die van hun bedrijf een echt succes wisten te maken. Hoewel het starten van een eigen onderneming me altijd heeft getrokken, heb ik het ook altijd een sprong in het diepe gevonden. Je weet namelijk niet zeker dat een ander ook behoefte heeft aan het geen dat jij wilt gaan doen. Daarnaast dacht ik telkens is de markt niet al verzadigd? Uiteindelijk hoefde ik niet lang na te denken over wat ik precies wilde gaan doen, ik wist het zeker ik ging een nieuwssite maken over fashion, beauty en entertainment. De website zou gevuld moeten worden met de dagelijkse toestroom van nieuws en inspiratie op dit gebied. Dit heeft namelijk altijd mijn eigen interesse gehad. En als ik het zelf leuk vind dan zouden er toch ook andere dames van mijn leeftijd moeten zijn die het interesseert. Ik ben immers zelf de doelgroep.

Uiteindelijk bleek dat mijn vrienden en familie het helemaal geen gek antwoord hadden gevonden als ik het had gezegd dat ik voor mezelf wilde beginnen. Echt nagenoeg iedereen was enthousiast. De angst dat mensen iets van je zullen vinden omdat je iets ‘anders’ doet dan anderen is helemaal niet terecht. Het is eerder je eigen angst om van de geijkte paden af te wijken. Toen ik eindelijk mijn plan durfde prijs te geven, hebben de mensen in mijn omgeving mij juist gemotiveerd om er voor te gaan. Ze hebben mij goede adviezen gegeven en backstage meegekeken met de ontwikkelingen van de website. Ik kreeg reacties als ‘wat stoer van je dat je dit gaat doen’ en ‘dat is echt iets voor jou’. En omdat we van het leven moeten genieten en we uiteindelijk voor een groot deel zelf in de hand hebben hoe we het leven inrichten heb ik besloten om er ‘gewoon’ voor te gaan.