Het internationale ‘pageant seizoen’ loopt meestal van september tot januari, dus helaas is dat weer voorbij, maar dat betekent niet dat je getreurd hoeft te zijn. Je kunt je namelijk nu zélf alweer aanmelden voor een nieuw missverkiezing seizoen in Nederland. Reis jij straks af naar een prachtige bestemming in een ander continent? Vertegenwoordig jij met trots ons kleine kikkerlandje bij één van de grootste missverkiezingen ter wereld, dan moet je zeker eens kijken naar onderstaande missverkiezingen. Als jij jezelf in 2019 nog meer wilt ontwikkelen tijdens het leerzame traject van een missverkiezing dan zijn deze missverkiezingen wellicht iets voor jou.

Miss Nederland (voor deelname aan Miss Universe)

Miss Nederland is al jaren één van de meest toonaangevende missverkiezingen van Nederland. De organisatie is in handen van Kim Kötter en Monica van Ee. Ook dit jaar zoeken zij het mooiste meisje van Nederland en kun jij je daarvoor aanmelden. De casting vindt plaats in april of mei dus zorg ervoor dat je, je voor die tijd hebt ingeschreven. Miss Universe werd de afgelopen jaren georganiseerd in Azië en Amerika, waar het volgend jaar zal plaatsvinden is nog niet bekend. De voorwaarden voor deelname vind je hier.

Miss World Nederland (voor deelname aan Miss World)
Miss World Nederland wordt sinds drie jaar georganiseerd door Katia Maes. Miss World is samen met miss Universe één van de grootste missverkiezingen ter wereld. Als Miss World Nederland ben je dan ook niet alleen een mooi plaatje, maar ook een ambassadrice. De Miss World verkiezing werd de afgelopen twee jaar georganiseerd in China. Je kunt je hier inschrijven voor de Miss World Nederland verkiezing.

Miss Grand Netherlands (voor deelname aan Miss Grand International)
De organisatie van Miss Grand Netherlands ligt in handen van Robin en Stefan van 12 Months of Beauty. Deze twee heren weten alles, maar dan ook écht alles, over missverkiezingen. Samen met hun fantastische team aan coaches kunnen ze je precies leren hoe jij je op je best kunt laten zien op het grote Miss Grand International podium. Miss Grand International wordt meestal georganiseerd in Azië. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@12monthsofbeauty.nl met daarin je persoonlijke gegevens en motivatie.

Miss Beauty of the Netherlands (voor deelname aan Miss Earth)
Miss Beauty of the Netherlands wordt georganiseerd door Milou Van Hout-Verhoeks en is met recht één van de grootste verkiezingen van het land. Het is bovendien de enige verkiezing die in iedere provincie een voorverkiezing organiseert. Wil jij dus Miss Beauty van jouw provincie worden schrijf je dan snel in! Daarnaast is er ook een speciale verkiezing voor teens. Afgelopen jaar was de finale van Miss Beauty of the Netherlands in Studio 21 een groot spektakel. Als jij daar dit jaar ook onderdeel van wilt uitmaken dan kun je, je hier inschrijven voor de casting. Als je wint mag je deelnemen aan de prestigieuze Miss Earth verkiezing die de afgelopen jaren werd georganiseerd in de Filipijnen.