Van 17-19 september vond op diverse locaties binnen en buiten de stad Amsterdam Fashion Week plaats. Zo werd er net als de vorige editie een performance gegeven van Elzinga Studio in Paradiso in Amsterdam. Dit keer met weinig publiek door COVID-19, máár niet minder speciaal. In de binnenstad was er een tentoonstelling van jong talent dat meedeed aan het Young Talent Program van Bataviastad x Duran Lantink. Aan de overkant van het IJ genoten we van lievelingsdesigner Natan Couture, die zijn prachtige Spring Summer 2021 collectie toonde. Eveneens waren de ogen gericht op jonge merken als Reconstruct en Cruèl die slim gebruik maken van oude materialen die in een nieuw jasje worden gestoken. Dit leverde een verpletterende collectie presentatie op met veel gewaagde fashion items. Buiten de shows gingen organisatrice Danie Bles, Vogue hoofdredacteur Rinke Tjepkema en andere bekende namen uit de modewereld in gesprek met ontwerpers en fashion creators in speciale online podcasts (luister deze hier terug). Daarnaast werd er een speciale auction georganiseerd door Ronald van der Kemp in hotel De L‘Europe om geld in te zamelen voor Refugee Company. Bekijk een overzicht van alle highlights hieronder, welk Fashion Week moment is bij jou favoriet?

Elzinga Studio

Natan Couture

Reconstruct

Ronald van der Kemp

Young Talent programma van Batavia Stad x Duran Lantink

Leave a Reply