Het denimmerk RE/DONE uit Californië en het historische schoenenmerk Scholl Shoes komen samen met een limited edition schoenencapsule voor lente/zomer 2023. RE/DONE is een upcycling merk dat van het oude altijd weer iets nieuws weet te maken. Het iconische Pescura-silhouet van Scholl is in deze capsule collectie herontworpen in vijf gloednieuwe kleuren. Dus ga jij voor die typische retro vibe dit voorjaar, dan moét je deze unieke sandaaltjes hebben!

Gebaseerd op het origineel 
Op een eindeloze zoektocht naar de meest nostalgische stukken werd RE/DONE verliefd op de originele Scholl Sandal, genoeg reden om een samenwerking met het merk aan te gaan! Gezamenlijk hebben de merken op doordachte wijze veranderingen aangebracht, van iets hogere hakken en vierkante zool tot vernieuwde vintage hardware en een dikkere leren teenband. De vernieuwde sandalen komen in diverse kleuren van zwart en rood lakleer met gelakt hout, tot klassiek neutraal leer en oude denimresten van RE/DONE. 

How to style
Wij vinden alle varianten even te gek! En het leuke is dat ze ook nog eens op talloze wijzen te stylen zijn. Mix & match de lakleren muiltjes bij een antracieten blazer dress met stoere pet of bucket hat en je hebt een super fashionable look. Ga je voor de variant met het geupcyclede denim, dan is een all denim look helemaal de trend dit voorjaar, dus mix en match met alle denim items in je kast, van broekpak, spijkerjassen tot jurken en rokjes, je bent áltijd good to go.

Bewuste keuzes
De capsule collectie is heel bewust vervaardigd, zo is elke schoen voorzien van een handgemaakte, ambachtelijke klompzool van natuurlijk beukenhout, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council. Het gebruikte leer is afkomstig van fabrieken die door de Leather Working Group zijn gecontroleerd.  Een sandaal dus gemaakt met verantwoorde materialen waar je met trots op kunt lopen.  

De samenwerking
RE/DONE x Scholl hebben de samenwerking als uniek ervaren Tobias Kliaber, CEO van Scholl Shoes ervaarde de samenwerking als een representatie van zowel hun geschieden als hun toekomst. Ook RE/DONE vond de samenwerking perfect passen bij hun merk imago, namelijk nieuwe klassiekers creëren! Dat is precies de kern van wat we doen, aldus Sean Barron, CEO van RE/DONE. Beide merken hadden niet enthousiaster kunnen zijn van het resultaat.

RE/DONE x Scholl kost €295 en is vanaf 7 maart verkrijgbaar bij alle RE/DONE-winkels wereldwijd, bij geselecteerde topwinkeliers en bij de digitale paradepaardjes van beide merken: www.scholl-shoes.comwww.shopredone.com en www.net-a-porter.com.  

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply