Al jaren maakt Breitling de mooiste luxe horloges. Vandaag introduceren ze een adembenemende nieuwe variant van Breitlings iconische Navitimer, namelijk de Navitimer 36 en 32. De nieuwe varianten van het iconische horloge maken hun debuut in een intieme NAVITIMER – FOR THE JOURNEY-campagne met Charlize Theron in de hoofdrol. Beide horloges hebben schitterende parelmoeren wijzerplaten, bevatten 18 karaats goud en bezitten duurzame laboratoriumdiamanten. Hoe gaaf is dat?

De Navitimer is een van de meest herkenbare horloges die ooit is gemaakt. Onder verzamelaars staat deze bekend als een van de beste horloges aller tijden. Wat begon als een instrument voor piloten, heeft een diepgaande betekenis gekregen voor elke persoon die dit uurwerk op zijn persoonlijke reis heeft gehad. 

Nu introduceert Breitling twee nieuwe aanwinsten in de Navitimer-collectie, in de formaten 36 mm en 32 mm voor iedereen die van de look & feel van een horloge met een kleinere diameter houdt. Maar deze paradepaardjes hebben zoveel meer te bieden dan alleen hun nieuwe maten. De combinatie van pastelkleuren, parelmoeren en traceerbare kostbare materialen met de kenmerkende geparelde lunette van de Navitimer resulteert in uurwerken met een juwelenachtige aantrekkingskracht, waardoor het legendarische navigatiehorloge een veelzijdige elegantie krijgt die klaar is voor elke reisbestemming. 

In de campagne voor de Navitimer 36 en 32 speelt Oscar-winnares Charlize Theron de hoofdrol.  Zij laat haar persoonlijke reis van het afgelegen Zuid-Afrika naar de internationale sterrenklasse  zien. Therons NAVITIMER – FOR THE JOURNEY-campagne maakt deel uit van een intieme serie, die door de merkambassadeurs van Breitling in hun eigen woorden wordt verteld.  

“Je kunt iemand van de andere kant van de kamer zien en dan weet je dat hij of zij een Navitimer draagt. Het horloge is simpelweg zo herkenbaar,” zegt Breitling CEO Georges Kern. “Charlize  Theron is een geweldige ambassadeur voor deze lijn, omdat ook zij een icoon is dat wereldwijd  bekend staat om haar kracht, schoonheid, talent en krachtige reis.” 

ALLE LOOKS IN EEN JUWEELACHTIG FORMAAT: DE NAVITIMER AUTOMATIC 36
De 36-mm Navitimer heeft de geparelde lunette en de iconische ronde rekenliniaal die door piloten als analoge rekenmachine wordt gebruikt. Deze geven de Navitimer zijn onmiskenbare uiterlijk. Maar deze is verkrijgbaar met wijzerplaten in drie verschillende chique metallic kleuren  (mintgroen, zilver en antraciet) met staafindexen, of met een witte parelmoeren wijzerplaat bezet met rondgeslepen ‘betere diamanten’.  

Als onderdeel van Breitlings missie om het beter te doen, zijn deze diamanten afkomstig uit het  laboratorium en traceerbaar naar geaccrediteerde producenten die de SCS-007 Sustainability Rated Diamonds Standard hebben behaald. Op eenzelfde wijze is de volledig gouden versie en gouden lunette op de duo-tone gemaakt van ‘beter goud’, dat traceerbaar is naar ambachtelijke  en kleinschalige mijnen die voldoen aan de criteria voor sociale en milieueffecten van de Swiss Better Gold Association. Zo weet je zeker dat je een horloge in handen hebt waar je volledig achter kunt staan.

Alle horloges in deze collectie met beter goud, betere diamanten of beide zijn voorzien van het Origins-label, een teken van de product integriteit van de hoogwaardige materialen. Verder is de Navitimer 36 is uitgerust met het COSC-gecertificeerde Breitling-kaliber 17, dat zorgt voor  een tijdsaanduiding met drie wijzers en automatisch opwindmechanisme. 

ONBERISPELIJKE STIJL, UITZONDERLIJKE NAUWKEURIGHEID: DE NAVITIMER AUTOMATIC 32
Deze oogverblindende nieuwe interpretatie van het klassieke pilotenhorloge ziet af van de rekenliniaal ten gunste van een vereenvoudigd ontwerp van de wijzerplaat dat past bij de kleine diameter. De kracht van dit kleine horloge is de parelmoer wijzerplaat in poederroze en blauw, wat een primeur is voor Breitling , naast de kleur klassiek wit. Net als de grotere 36 heeft de 32 betere diamanten en beter goud bij de volledig gouden versie en op de lunette van de duo-tone.  Ze zijn allemaal voorzien van het Origins-label.

De kracht achter dit horloge komt van het Breitling-kaliber 77, een uiterstnauwkeurig  SuperQuartz™-uurwerk dat, net als alle kwartskalibers van Breitling, als extra unieke kenmerk COSC-gecertificeerd is. Het horloge is ook waterdicht tot 50 meter (5 bar), wat indrukwekkend is voor een horloge van dit formaat. 

DE REIS VAN CHARLIZE THERON  
Na 70 jaar is de Navitimer inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een instrument dat door piloten wordt gebruikt om hun koers te bepalen. Het is nu een symbool voor iedereen die een  persoonlijke reis door het leven maakt. 

Breitling viert deze betekenis in de NAVITIMER – FOR THE JOURNEY-campagne. In de hoofdrol schittert de Navitimer Squad, bestaande uit basketbalsuperster Giannis Antetokounmpo, topdanseres Misty Copeland, luchtvaartpionier Bertrand Piccard en nu ook Oscar-winnares Charlize Theron, het gezicht van de nieuwe Navitimer 36 en 32. En we kunnen je vertellen dat de campagne oogverblindend mooi is!

Elk lid van het Navitimer Squad heeft een geweldige reis afgelegd om de top te bereiken. “Tijdens mijn reis stond het aangaan van alle uitdagingen centraal”, zegt Theron. “Ik reisde van Zuid-Afrika naar Los Angeles toen ik  nog erg jong was en zowel die fysieke reis alsook de reis van ruimdenkend zijn en klaar zijn voor nieuwe ervaringen heeft mij persoonlijk en professioneel veel goeds gedaan.”

BREITLING 
Breitling is in 1884 opgericht en is een toonaangevende horlogemaker uit Zwitserland. Het innovatieve bedrijf heeft de moderne chronograaf uitgevonden en pionierswerk verricht met het navigatiehorloge. Tegenwoordig is het bedrijf nog steeds baanbrekend als casual, inclusief en duurzaam luxemerk met meer dan 200 winkels wereldwijd. Bij de collecties van Breitling staan lucht, land en zee centraal – thema’s die allemaal terugkomen in de kenmerkende modern-retro-stijl van het merk. Door klassieke horlogemakerij te combineren met de nieuwste innovaties is Breitling een bedrijf met een geschiedenis, maar ook een bedrijf dat z’n tijd vooruit is.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Lifestyle News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply