We hebben er al helemaal zin in, dé feestdagen, het moment om het leven te vieren. We proosten tijdens de feestdagen op vele gelegenheden. De successen van het afgelopen jaar, de gezelligheid met elkaar en een goed en gezond nieuwjaar worden gevierd met bubbels! Ben je opzoek naar een heerlijke luxe sparkling wine voor de feestdagen? Nyetimber is wereldwijd geprezen voor het produceren van uitzonderlijke Engelse mousserende wijnen die kunnen wedijveren met de beste ter wereld. Dé tip dus voor een extravagant kerstdiner of New Years Eve party. Het verhaal van Nyetimber omvat tientallen jaren van pioniersgeest en een passie voor vakmanschap en uitmuntende kwaliteit. Met de introductie van Nyetimber op de Nederlandse markt is het tijd om dit heerlijke Britse wijn merk te ontdekken.

A diamond inside a glass! Geworteld in bijna duizend jaar geschiedenis, bereikte Nyetimber zijn eerste mijlpaal in 1086, toen ‘Nitimbreha’, het landgoed in West Sussex, werd genoemd in het Doomesday Book. Als ware pionier ging Nyetimber vervolgens als eerste in Engeland over tot het planten van de drie Champagne druivensoorten – Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier in 1988 – en in 1996 bracht Nyetimber zijn eerste mousserende wijn uit, de Blanc de Blancs vintage 1992.

In 2006 zag de Nederlander Eric Heerema het potentieel van het landgoed en werd de eigenaar en CEO van Nyetimber. Inmiddels hebben Nyetimber-wijnen wereldwijde erkenning gekregen en talrijke internationale prijzen en blinde proeftesten gewonnen. Voor de Nyetimber wijnen worden uitsluitend druiven die 100% eigendom zijn van en geteeld worden op hun eigen wijngaarden in West Sussex, Hampshire en Kent. Dit stelt hen in staat om hun wijngaarden op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te handhaven, en tijdens de oogst alleen de beste druiven voor de handmatige pluk te selecteren. Het terroir van Nyetimber, bestaande uit greensand en krijtbodems, zorgt ervoor dat hun wijnstokken daar uitzonderlijk goed gedijen, en het relatief koele klimaat in het zuiden van Engeland is ideaal voor de langzame rijping van hun druiven, wat Nyetimber helpt om de optimale niveaus van complexiteit en finesse te bereiken. Een unieke keuze dus voor alle chique December aangelegenheden.

De kenmerkende wijn van Nyetimber, de Classic Cuvee Multi-Vintage, is een unieke harmonieuze balans van elegantie, intensiteit en lengte en zeer geschikt als aperitief zowel als bij vele gerechten. De Rosé Multi-Vintage is een van de droogste wijnen in het Nyetimber-assortiment en is geschikt voor alle seizoenen, met zijn romige ronde textuur en verfrissende rode vruchtsmaken, die zorgen voor een elegante en zijdezachte afdronk. Een ander hoogtepunt voor Nyetimber is de Blanc de Blancs, een elegante wijn van fijnheid en complexiteit, gemaakt van uitsluitend Chardonnay-druiven geoogst in een specifiek jaar, zeer geschikt bij gerechten met zeevruchten en vis.

In Nederland zijn de Nyetimber wijnen gemakkelijk te bestellen op de website van De Bruijn, The Wine Firm, Peeters en Wine and Roses. Een must try!

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Lifestyle News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply