Gister vond in Myanmar de verkiezing van Miss Grand International 2018 plaats. Miss Grand International 2017, Maria José Lora die wij onlangs nog interviewden, zou dus haar opvolgster gaan kronen. Echter toen de uitslag bekend werd gemaakt gebeurde er iets schokkends. De nieuwe Miss viel namelijk flauw. Kort daarvoor had ze al aan de presentator gemeld dat ze een dokter moesten bellen omdat ze bang was dat ze een hartaanval zou krijgen. Dit vatte het publiek op als een grapje, maar niks bleek minder waar toen Miss Paraguay werd genoemd als de uiteindelijke winnaar. Miss Clara Sosa viel namelijk op dat moment flauw en het publiek was in shock. De national directors van de Nederlandse afgevaardigde Kimberley Xhofleer zaten op dat moment in de zaal. Zij lieten Your Daily Fashion News weten dat ze nog nooit zoiets hadden meegemaakt en de hele zaal geschrokken was. Gelukkig kwamen er al gauw hulpverleners vanuit de organisatie het podium opgestormd. Toen Miss Paraguay weer was bijgekomen kreeg zij alsnog de prachtige kroon op haar hoofd. Kimberley Xhofleer vertegenwoordigde Nederland op een uitstekende manier tijdens deze grandslam verkiezing maar wist helaas niet door te stromen tot de top 20.

Bekijk het incident vanaf ca. 03:30.