Net als vele andere industrieën heeft COVID-19 ook de modewereld hard geraakt. Waar het eerder vanzelfsprekend was dat er ieder seizoen op meerdere prominente locaties in de wereld een modeweek plaatsvond, is dat dit jaar wel even anders. New York, Londen, Parijs en Milaan moeten er aan geloven om een ander fashion week format neer te zetten. Ook de modeweken in Kopenhagen en ons eigen Amsterdam zijn volop bezig met een aangepast show programma. In de afgelopen weken is er hard gewerkt aan een oplossing en op dit moment wordt er al steeds meer duidelijk hoe de komende modeweken er uit gaan zien, wij geven je hieronder een overzicht.

 • New York fashion Week – 11 t/m 16 september 2020
  Alle resort shows die in juni gepland stonden werden volledig geannuleerd. Hoe de modeweek er in september uit zal zien is nog niet duidelijk.
 • Paris Fashion Week – 28 september t/m 6 oktober
  De shows gaan door in hybride format van fysieke evenementen en digitale ervaringen via een online platform. Dit show format is gelijk aan dat van Copenhagen Fashion Week (9 t/m 12 augustus).
 • London Fashion Week – 12 t/m 15 juni
  Deze modeweek vindt plaats via een volledig digitaal platform. In het vernieuwde format worden de mannen en vrouwen shows samengevoegd tot een gender neutraal geheel. Er zullen tijdens deze fashion week geen fysieke evenementen georganiseerd worden.
 • Milan Fashion Week – 14 t/m 17 juli
  Net als London Fashion Week is deze modeweek volledig digitaal onder de toepasselijke naam ‘Milano Digital Fashion Week’.
 • Burberry – Spring Summer ’21 Show op 17 september 2020
  Deze show wordt georganiseerd in de Britse buitenlucht en kan door publiek digitaal worden bekeken.
 • Dior – Cruise 2021 op 22 juli 2020
  Een show zonder publiek in het Italiaanse Puglia, de show zal exclusief online te volgen zijn.
 • Amsterdam Fashion Week – t.b.a.
  Danie Bles en haar team lijken achter de schermen druk bezig te zijn met het show programma voor 2020, veel is er echter nog niet over bekend. To be announced!

Leave a Reply