Must See: De docu-serie over vakmanschap bij Dior

Category: ★ Fashion News

Morgen wordt aflevering 2 van K11 Original Masters gepubliceerdwaarin je alles te weten komt over de historie van het Franse Couture Huis Dior en de iconische Lady Dior Bag. De webinar series die zijn gemaakt door Carine Roitfeld, fashion icoon en oprichter van CR Fashion Book, en Adrian Cheng, oprichter van het revolutionaire museum retail concept K11, gaan donderdag 18 maart in première via IGTV. De K11 Original Masters webinar series spreekt leidende autoriteiten op het gebied van moderne mode, zoals Chanel, om de meest essentiële elementen en invloeden van eeuwenoud vakmanschap te laten zien die vandaag de dag nog steeds wordt geëerd door de fashion industrie.

In aflevering 2 neemt Gaia Pace, director of haute couture studios and research bij Christian Dior, je mee in een zeldzaam kijkje achter de schermen in het creatieve- en technische proces van de Lady Dior Bag die speciaal werd gemaakt voor de Cruise 2021 Collectie. Deze aflevering laat zien op welke manier Dior tegenwoordig oude technieken van het modehuis nog altijd meeneemt in het ontwikkelproces van een nieuwe collectie. Daarnaast wordt dieper in gegaan op Adrian Cheng’s eigen toewijding aan het behoud van traditioneel vakmanschap in China. Door middel van een gemoderniseerde benadering via zijn K11 Craft and Guild Foundation en het onderwijs betrekt hij de volgende generatie bij dit belangrijke onderwerp.

K11 Original Masters Episode II gaat morgen op de officiële Instagram kanalen vanf K11 MUSEA (@K11Musea) en CR Fashion Book (@CRFashionbook) in premiere via IGTV.

March 18th at 12pm/noon (Paris time), 6pm (Hong Kong), and 6am (New York)

Your Daily Fashion News post sinds 2017 runway reports, een archief van de afgelopen jaren van alle grote shows vind je hier.

Leave a Reply