In de afgelopen periode heb ik de Silky Organic Recover Box van IK Skin Perfection mogen uitproberen. In deze ‘award winning’ box zitten vier natuurlijk huidproducten die op zorgvuldige wijze zijn samengesteld zodat ze geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige huid. Founder Petra Sanderman heeft de producten speciaal ontwikkelt omdat zij er in een periode van ziekte met veel medicijnen gebruik achter kwam dat haar huid heel heftig reageerde op huidverzorgingsproducten. Ze herkende zichzelf niet meer en besloot om het haar missie te maken om een hoogwaardige producten collectie te maken voor de zwaarbelaste huid.

Zelf heb ik jarenlang zware hormoonzalven gesmeerd op mijn huid, na het stoppen met deze zalven moest mijn huid heel erg afkicken. Ik merk dus ook dat mijn huid ontzettend heftig kan reageren op make-up of skincare producten. Daarom was ik extra benieuwd naar deze collectie. Maar wat zit er in de Silky Organic Recover Box?

De producten in de Silky Organic Recover Box bevatten groene cosmoceuticals, huidvriendelijke ingrediënten en pH gereguleerde ingrediënten. De producten zijn vrij van kleurstoffen, synthetische geurstoffen (parfums), synthetische alcoholen, fyto-oestrogenen en metalen.

Silky Organic Recover Box
Wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat gebeurt in die tijd veel met jou, en ook met je huid. Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig, geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken. De producten uit de Medical Collection van IK Skin Perfection zijn speciaal ontwikkeld voor de meest kwetsbare en gevoelige huiden. Om de ergste pijn te verzachten, jou een goed gevoel te geven en jouw huid te verzorgen en te kalmeren, zodat jij je stralende zelf weer voelt.

SILK – 3 in 1 cleanser, pH 5.0
SILK is een ultrazachte, zeer milde reinigingsmilk, lotion met pH hersteller en eye make-up remover in een en verwijdert talg en vuil voordat zij de kans krijgen de poriën te verstoppen. Deze milde en romige emulsie is rijk aan vitamines die de energietoevoer en nieuwe huidcellen stimuleren. Voedende en beschermende groene cosmeceuticals zorgen voor een satijnzachte huid, zelfs voor de zeer gevoelige huid.

DE-ITCHY – medical skin oil, pH regulated
Een rijke olie speciaal geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde (hoofd)huid. De DE-ITCHY wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en bevat veel antioxidanten en vitaminen. De olie verzacht, kalmeert, herstelt en vernieuwt de huid die beschadigd is door intensief medicatiegebruik, chemicalien, milieu- en weersinvloeden.

RECOVER – sensitive repairing cream, pH 5.2
Een ultiem zachte en kalmerende huidhersteller die de extreem gevoelige en broze huid voedt, herstelt, hydrateert en onmiddellijke verlichting geeft. RECOVER biedt eerste hulp bij de gestreste, droge en geïrriteerde huid. Groene cosmeceuticals herstellen de pH van de huid en bieden zo een optimale bescherming. RECOVER herstelt, kalmeert, voedt en beschermt de huid en zorgt voor een intens gevoel van comfort en een zijdezacht resultaat.

LIP – 100% vegan lip balm, pH regulated
100 % vegan IipbaIm verzacht je Iippen onmiddellijk en hersteIt zelfs schraIe Iippen. Deze verzorgende lip balm beschermt je lippen tegen uitdroging en houdt ze soepel. De ultieme veganistische balm die direct comfort biedt.

Review
De producten in de Silky Organic Recover Box heb ik zorgvuldig mogen testen. Zoals ik beschreef is het voor mij best wel spannend hoe mijn huid reageert op beauty producten. De silky reinigingsmelk is heel zacht voor de huid en droogt de huid niet uit, een fijn product zonder sterke geur die haar werk goed doet. De lip balm is echt een pareltje, mijn lippen glanzen prachtig als ik deze balm op doe en worden ook lekker gevoed. De lip balm maakt niet afhankelijk (het doet haar werk, maar je hoeft het niet continue opnieuw te gebruiken), wat ik zelf heel prettig vind. De recover crème heeft een rijke en voedende textuur maar sluit de huid niet af, de crème is een beetje olieachtig waardoor het voornamelijk heel geschikt is voor de zeer droge huid. De DE-ITCHY is wat mij betreft het fijnste product uit de box, ik heb nog niet eerder een skincare product gehad dat zoveel goeds doet voor mijn droge huid. Velletjes verdwijnen en mijn vaak wat rode geïrriteerde huid wordt rustig. Ik gebruik maar enkele druppels per keer en merk al een enorm verschil. Voor iedereen die kampt met eczeem of een zeer gevoelige droge en geïrriteerde huid is dit een product wat je geprobeerd moet hebben.

De IK Skin Perfection Silky Organic Recovery Box is verkrijgbaar voor €39,95 (tijdelijk €29,95) via IK Skin Perfection.nl, klik hier.

@IKSkinPerfection op Instagram.

Your Daily Fashion News post sinds 2017 dagelijks het laatste mode, beauty en entertainment nieuws, al ons fashion news van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply