O My Bag Amsterdam biedt wederom 0% korting tijdens Black Friday! Net als vorig jaar verlaagt het Nederlandse tassenmerk geen prijzen, maar zet het weer een stap in de richting van een toekomst voor circulaire mode.

Black Green Friday
O My Bag vindt dat Black Friday staat voor consumentisme en – daar veel modeproducten snel op de vuilstort belanden – overconsumptie. Bijdragen aan fast fashion tradities past niet bij de merkwaarden van O My Bag en daarom doet het merk voor het tweede jaar op rij niet aan kortingen. Waar voorheen de Black Friday-inkomsten aan sociale doelen werden gedoneerd, wil het bedrijf in deze tijd van het jaar uit principe geen kortingen meer invoeren en moedigt O My Bag klanten aan om in plaats van een nieuwe aankoop te doen, tweedehands te winkelen of oude tassen weer in te leveren.

Uiteraard blijft O My Bag wel gewoon de reguliere donaties aan sociale doelen doen. Als onderdeel van het eigen 1%-programma, ondersteunt O My Bag nog steeds jaarlijks verschillende LGTBQ+, vrouwenemancipatie en onderwijsprojecten in India. Het merk heeft zich daarnaast verbonden aan het steunen van het Living Wage-project, dat de bijdrage aan eerlijke lonen van al zijn partnerfabrieksarbeiders garandeert. Dit betekent dat elke O My Bag-aankoop hoe dan ook bijdraagt ​​aan positieve verandering, ongeacht de tijd van het jaar.

Koop beter, koop pre-loved
In plaats van kortingen wil het merk focussen op de Pre-Loved en Perfectly Imperfect collecties. De Pre-Loved Library is de afgelopen jaren actief gepromoot door O My Bag. Het betreft hier de tweedehands items die door klanten zijn teruggebracht en tegen een gereduceerde prijs worden doorverkocht. Elke tas heeft een verhaal en O My Bag wil er zeker van zijn dat het een mooi verhaal is. Dit initiatief is een geweldige manier gebleken om de ecologische voetafdruk te verkleinen en gebruikte tassen een tweede kans en nieuwe liefde te geven. 

Daarnaast introduceerde O My Bag vorig jaar de Perfectly Imperfect-collectie. De tassen in deze collectie zijn niet eerder gebruikt, maar vertoonden productiefoutjes zoals lichte krasjes of verkleuring. Waar anderen soortgelijke tassen weggooien omdat deze niet in de normale verkoop kunnen, biedt O My Bag deze tegen een gereduceerde prijs aan. O My Bag zoekt continu tasseneigenaren die een tas op waarde schatten en deze inclusief onvolkomenheden koesteren.

Klanten worden aangemoedigd om oude O My Bag-producten die ze niet meer gebruiken terug te sturen. Zo krijgen zij 20% korting op nieuwe artikelen en kan O My Bag de circulaire economie stimuleren doordat klanten gemotiveerd worden om hun kasten op te ruimen en nog bewuster om te gaan met hun aankopen.

O My Bag laat zien hoe je Black Friday een beetje groener kunt maken. Doe mee met O My Bag’s Green Friday op omybag.nl en draag bij aan de circulaire toekomst van de mode.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply