CHA is een Nederlands label, opgericht door ontwerper Alisha Staats in 2010. CHA is gespecialiseerd in duurzame, diervriendelijke schoenen en accessoires voor nieuwsgierige vrouwen die de wereld comfortabel & geaard willen verkennen met de modieuze touch waar CHA bekend om staat. CHA is een merk voor The daring. The kind. The aware. De zielen die reizen – over de wereld en in zichzelf. En terwijl CHA haar pad bewandelt, vinden wij dat CHA haar voeten verwend mogen worden met comfort. Dat de planeet goed verzorgd dient te worden. En de liefde voor mode aandacht mag krijgen. Alle drie krijgen een plekje bij CHA.

De producten van CHA zijn gemaakt van authentiek, hoogwaardig Italiaans rundleer & Spaans suède dat op duurzame wijze is gelooid. CHA kiest leer bewust, omdat CHA weet dat elk dier een gelukkig leven heeft gehad. Onze koeienhuiden zijn restanten van runderen die bestemd waren voor de consumptie-industrie. Onze CHA-laarzen zijn gevoerd met zachte 100% pecora merinowol uit Toscane. Al onze merino schapen zijn pijnloos geschoren en genieten op dit moment nog van de buitenlucht! Ze moeten wel geschoren worden anders raken ze oververhit in de zomer en overleven zij het niet. Hun hoogwaardige wol is gereinigd met duurzame producten waarna het op unieke wijze op textiel is geweven. Na dit proces is de voering klaar om op leer gestikt te worden. Jouw CHA’s behouden steeds een zeer sterke hiel en neus. Dat is wat ze zo opmerkelijk maakt!

FW22
De wintercollectie kenmerkt zich door stoere uitgewerkte boots met merino voering. Denk aan de Tibet flufs uitgewerkt in Metallic met een stoere gekleurde veter. Of de rustieke Risky Art vol met afrikaanse symboliek met verborgen boodschappen zoals; new beginnings, het vinden van jouw pad, the breath of life en het vinden van jouw inner royalty. En dat is exact wat CHA uniek maakt. Een bewust product met een dieper verhaal dan je in eerste ziet. 

We zijn er trots op dat we ons lid mogen noemen van The Leather Workinggroup
De LWG is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het promoten van
verantwoordelijke, milieuvriendelijke ontwikkelingen binnen de leerindustrie.
Door onze producten te kopen, ondersteunt je verantwoordelijke leer productie via de Leather Working Group. Denk aan de verlaging van de Co2uitstoot, dat wij enkel resthuiden gebruiken en er de kennis dat de koeien goed hebben geleefd. Ook worden er geen verboden chemicaliën gebruikt tijdens het looien van ons leer. CHA werkt enkel met Leather Working Group leveranciers. 

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply