Wie het Nederlandse merk O My Bag al een tijd op de radar heeft, zal het niet zijn ontgaan. Het tassenlabel van Paulien Wesselink verrast ieder seizoen opnieuw. Voor de spring/summer 2023-collectie ‘Wear the Change’ experimenteert O My Bag met vormen en texturen. Het resultaat? Sommige klassieke modellen in geweven leer, twee hele nieuwe designs én een adjustable logo strap waarmee jij je huidige én nieuwe tas transformeert. We kunnen je garanderen: dit zijn geen zomerflirts, maar heuse ‘keepers’! 

Woven Wonder
O My Bag’s nieuwe materiaal, Woven Classic Leather, maakt dit seizoen haar eerste debuut. Het materiaal bestaat uit handgeweven leer, dat weer is geproduceerd met talloze kleinere stukjes leer. Nog minder restproduct dus, en nóg minder afval. Dat maakt O My Bag duurzamer dan ooit. 

Een andere mooie bijkomstigheid is dat de productie van deze elegante shopper de lokale arbeidsmarkt in India stimuleert. De tas wordt voornamelijk gemaakt door vrouwen uit Bilpara, een buitenwijk van miljoenenstad Kolkata (voorheen Calcutta). Het weven kan thuis gebeuren, waardoor deze vrouwen voor hun gezin kunnen zorgen én een inkomen ontvangen.

O My Bag’s bestseller Georgia Woven Classic Leather (€329) is de eerste tas die het merk introduceert in geweven leer. De Georgia komt in de kleuren cognac en zwart en is net zo multifunctioneel als je van de iconische Georgia-tas gewend bent. Zo draag je de tas op kantoordagen of is het je metgezel tijdens een bezoek aan de supermarkt of een strand picknick. De binnenkant van de tas is uitgerust met een ritsvak en twee steekvakken. Dat maakt ‘m zowel veilig als goed georganiseerd. Klinkt als je nieuwe lifesaver, niet? 

Klein maar fijn
Past een kleinere tas beter in jouw daily routine, maar ben je gecharmeerd van de geweven techniek? Dan is de Lexi (€179) in de kleuren zwart en cognac dé tas voor jou. Bij deze tas krijg je een verstelbare riem. Daarnaast is de tas plat, aan één kant geweven en aan de andere kant gemaakt van klassiek leer. Daardoor stem je de Lexi moeiteloos af op je stemming.  

De O My Bag-favoriet Laura Coin Purse (€49) in zwart en cognac mag dit seizoen niet ontbreken. Ook deze tas is in een geweven jasje gestoken. Het ontwerp is al jarenlang een bestseller vanwege haar compacte, halvemaanvormige design, vakjes en ritssluiting. Daardoor heb je genoeg ruimte voor pasjes, bankbiljetten en munten. 

Één tas, eindeloos veel looks
Een andere hoofdrolspeelster uit de spring/summer 2023-collectie is Vicky (€249), een tas met een vintage geometrisch design. Haar silhouet is chic, maar laat je door haar niet om de tuin leiden. Haar comfortabele schouderriem en binnenvakken met ritssluiting maken dit exemplaar extreem praktisch. De stijlvolle tas is perfect voor een nacht op de dansvloer of snelle boodschap. De tas bestaat uit plantaardig gelooid eco-leer en de binnenvoering is gemaakt van biologisch katoen. 

Wie hoge ogen wil gooien met een funky, cilindrische vorm is aan het juiste adres bij Izzy (€219) in de kleuren zwart en cognac. De tas is uniek vanwege zijn ongebruikelijke vorm en de vleugel in de ritssluiting maakt het gemakkelijk om bij sleutels, agenda of andere daily essentials te komen. Stijltip van het O My Bag-team: draag ‘m op je rug voor een bohemian look. En vooruit, nog een bonustip: houd ‘m goed in de gaten. Wegens de unisex uitstraling kan het zomaar zijn dat je wederhelft deze tas op een dag heeft ingepikt… 

Heb je al één of meerdere O My Bag-tas(sen) in je bezit? Dan is de adjustable logo-strap (€39) een waardevolle toevoeging aan je collectie. Op deze katoenen canvasriem staat het O My Bag-logo op één kant gedrukt. Zo draag jij je favoriete exemplaar op een nieuwe manier én krijgt de tas tegelijkertijd een nieuwe uitstraling. 

De tassen en accessoires uit de SS23-collectie zijn vanaf februari verkrijgbaar via de website of verschillende verkooppunten.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply