Uber chic champagnehuis Veuve Clicquot viert dit jaar maar liefst haar 250-jarige bestaan! Dit moment mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en daarom lanceert Veuve Clicquot ‘Solaire Culture’, de allereerste wereldwijde reizende tentoonstelling van het iconische champagnehuis. Bedacht en samengesteld in samenwerking met curator Camille Morineau en ontwerper Constance Guisse, dompelt de tentoonstelling bezoekers volledig onder in de wereld van Veuve Clicquot. Het bijzondere erfgoed van het champagnehuis komt tot leven in een moderne en verleidelijke reis van 1772 tot nu, komt dat zien!

De tentoonstelling Solaire Culture is vanaf 12 mei 2023 te bezoeken in het Londense Piccadilly Circus. ‘Solaire Culture’ opent de deuren naar enkele van de meest opvallende historische juweeltjes uit de archieven van Veuve Clicquot. Een portret van Madame Clicquot dat opnieuw geïnterpreteerd is door de wereldberoemde kunstenaar Yayoi Kusama, 20 opmerkelijke historische documenten (waaronder een brief ondertekend door Madame Clicquot), een originele fles Veuve Clicquot uit de jaren 1840 (een epische ontdekking in de Baltische Zee na een schipbreuk) en nog veel meer. Daarnaast verkent ‘Solaire Culture’ de wijnbereidingstradities van champagne door de uitzonderlijke knowhow van het champagnehuis te ontsluiten en wordt aan de hand van iconische objecten, muziek en literatuur de culturele impact van het huis getoond. 

Madame Clicquot, een eigentijds rolmodel
In 1805 nam Madame Clicquot de teugels van het Veuve Clicquot champagnehuis in handen. Hiermee werd zij een van de eerste vrouwelijke ondernemers van de moderne tijd. Ze doorbrak barrières die golden voor vrouwen van haar tijd en werd bekend als ‘La Grande Dame of Champagne’. Haar vrije geest, vrijmoedigheid en diepe optimisme stralen nog altijd af op het champagnehuis en blijven inspireren. Nog altijd straalt haar geest wereldwijd ‘Solaire Culture’ uit. In moeilijke tijden keek ze met vertrouwen naar de toekomst. Tegen ieders verwachting in bracht ze een revolutie teweeg in de champagne-industrie. “Als je in het streven naar perfectie twee stappen tegelijk kunt zetten, waarom zou je dan tevreden zijn met slechts één?” En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn!

Ontdek ‘Solitaire Culture’ in Londen
Vanaf 12 mei worden bezoekers gedurende een periode van drie weken verwelkomd in Piccadilly Circus, Londen. Hier kan men de ongekende tentoonstelling ‘Solaire Culture’ gratis ontdekken. Tickets zijn vanaf april verkrijgbaar.

Bezoekers starten hun reis in een ruimte die in het teken staat van Madame Clicquot. Reis vervolgens naar de wijngaard van Veuve Clicquot en de krijtkelders van Crayères om het uitzonderlijke thuisland van het champagnehuis en haar ambacht te ontdekken. De zogenaamde ‘Clicquot Culture’ komt tot leven in verschillende ruimtes waarbinnen ervaring centraal staat. Tot slot wordt in de ‘finale’ de ongekende kracht, het licht, de tonaliteit en de kwaliteit van het ‘solaire’ geel waar Veuve Clicquot bekend om staat overgebracht door twee grote vrouwelijke kunstenaars. Er is dus genoeg te ontdekken!

Zin in een tripje naar Londen, kom dan de gratis tentoonstelling bezoeken tot en met 6 juni 2023. Bezoek VeuveClicquot.com voor meer informatie over ‘Solaire Culture’. Tickets boek je hier.

…Soon more lifestyle favorites on Your Daily Fashion News.com. Klik hier voor meer Lifestyle News.

Leave a Reply