Van jongs af aan is Roxanne Rivera al gék op mode. De half Nederlandse en half Spaanse oprichter en designer van het merk SGNTR kon dan ook niet wachten om zélf haar eigen label in de fashion branche te starten. Na diverse ervaringen in de mode te hebben opgedaan werd dat uiteindelijk SGNTR. Wij spraken Roxanne Rivera over het ontstaan van haar tassenlabel, het ondernemerschap en haar dromen voor de toekomst.

Hoe is SGNTR ontstaan? 
Tijdens een bezoek in Barcelona, ik wandelde een boetiek binnen en raakte aan de praat met de eigenaresse. Zij vertelde met zoveel passie over de items die zij verkocht, waaronder ook alles wat ze wist over de tassen die ze verkochten. Dat inspireerde mij zo, dat ik de winkel uitstapte met het plan voor SGNTR. 

Was het starten van je eigen brand altijd al een droom?
Voor zolang ik mij al kan herinneren wilde ik altijd al een eigen brand. Waarin wist ik nog niet zo goed. Dit was voor mij ook de reden om zoveel mogelijk aspecten te zien in de modewereld voor ik begon aan mijn eigen merk. Zo heb ik gewerkt als naaister, heb ik artikelen geschreven voor meerdere online magazines, had ik mijn eigen modeblog, heb ik als visual merchandiser gewerkt en ben ik een tijdlang styling assistent geweest en uiteindelijk zelf ook styliste geweest. In de tijd dat ik werkte als styliste besefte ik mij dat ik een passie heb voor tassen en wilde ik dit graag zelf opstarten.

Toen je eenmaal wist dat je SGNTR wilde starten, waar ben je toen begonnen?
Het was voor mij belangrijk om een samenwerking op te zetten met een Spaans atelier vanwege mijn afkomst. Mijn zoektocht begon op het internet, maar dit was al gauw onbegonnen werk. De mensen die ik zocht waren niet te vinden via deze weg en als ik al een email adres kon vinden kwam daar amper respons op, dus besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken en boekte ik een ticket. Ik had enkele losse afspraken staan en was uiteraard bloednerveus. Ik had immers geen enkel idee wat ik kon verwachten. Maar goed, angst is geen goede raadgever dus ik klopte overal aan en ging bij iedereen langs die werkte met leer. Uiteindelijk op dag twee vond ik mijn match bij Ana, een lokale bewoonster die alle in’s & out’s weet van leer, en zo ging het balletje langzaam rollen!

Hoe ziet een typische dag er bij SGNTR uit?
Momenteel doe ik het meeste werk zelf, wat ook inhoudt dat bijna geen enkele dag hetzelfde is. Het liefst ben ik elke dag bezig met het tekenen en creëren van tassen, maar zoals bij elk ander bedrijf komt er natuurlijk meer bij kijken dan enkel creatief werk. Om de zoveel tijd bedenk ik een fotoshoot voor nieuwe content en uiteraard probeer ik dagelijks mijn social media te onderhouden. Daarbij is het belangrijk om te blijven zoeken naar mogelijke samenwerkingen met zowel mooi boetieks als content creators. Daarnaast ga ik maandelijks naar een event voor vrouwelijke ondernemers, dat houd mij scherp en geeft mij nieuwe inzichten. 

Waar haal jij je inspiratie voor SGNTR vandaan?
Inspiratie komt echt overal vandaan voor mij, dat het moeilijk vast te leggen is. Vaak zit er al een idee of concept in mijn hoofd, maar moet ik iets zien om dit tot leven te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een bloem, de kleur van een T-shirts dat een voorbijganger draagt, tot een vorm van een sticker op een lantaarnpaal. Opeens voelt het concept in mijn hoofd dan heel logisch en begint de periode van schetsen en tassen illustreren.

Wat vind je het leukste aan het merk SGNTR en aan wat je doet?
Het hele creatieve proces is voor mij echt een droom die is uitgekomen en dat ik dit deels in Spanje kan doen is de kers op de taart! Daarnaast blijft het ook onwerkelijk om iemand op straat of social media te zien met mijn eigen ontwerp, dit zal denk ik altijd onwerkelijk blijven voelen.

Wat is jouw eigen favoriete tas uit de collectie en waarom? 
Als ik écht moet kiezen, kies ik voor Rosalia. Het bedrukte leer is werkelijk prachtig en keer op keer valt mij weer iets nieuws op aan deze tas. 

Heb je nog toekomstdromen?
Ik zou SGNTR graag op meer plekken in Nederland willen verkopen. Denk hierbij aan meerdere online verkooppunten en hippe boetiek winkels. Daarnaast hoop ik door te blijven groeien en nog meer mooie tassen te ontwerpen.

Tot slot, heb je nog een tip voor de lezers van Your Daily Fashion News die hun dromen ook achterna willen jagen?
Als je een droom hebt ga er altijd voor! Stel niks uit en wacht niet op ‘het juiste moment’. Dit perfecte moment bestaat niet en je moet gewoon stapje voor stapje vooruitgaan. Je dromen achternagaan zal niet altijd even makkelijk zijn, maar geloof mij, de mooie momenten zijn het zo waard!

We snappen dat je na het lezen van dit inspirerende interview meer van de SGNTR collectie wilt zien, check vooral hun webshop om alle prachtige designs met hoogwaardige afwerking en stunning kleuren te ontdekken.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply