Één van onze favoriete merken (en waarschijnlijk ook die van jou), we hebben het namelijk over Fabienne Chapot, introduceert vandaag met veel trots haar nieuwe circulaire platform RELOVE! Het platform is in het leven geroepen om kledingstukken zo lang mogelijk in gebruik te houden. Het platform is vandaag 22 juni van start gegaan met een speciale website waarop je jouw oude Fabienne Chapot item kunt verkopen en je verdiende vergoeding kunt inzetten om iets nieuws te shoppen! Hiermee wil Fabienne Chapot haar impact op het milieu verminderen en bouwen aan een meer verantwoorde toekomst van de mode. Na een eerste kijkje op RELOVE zijn wij in ieder geval al fan!

Hoe werkt RELOVE
Het concept is snel en probleemloos: in een paar klikken beantwoorden shoppers vragen over het item dat ze willen verkopen. Als het aan de eisen voldoet, ontvangen ze een label voor gratis verzending naar Fabienne Chapot. Na controle ontvangen ze onmiddellijk Fabienne Chapot tegoed om te gebruiken voor een RELOVE aankoop of een nieuw item op fabiennechapot.com. Jouw Fabienne Chapot dress van vorig seizoen kun je dus eenvoudig verkopen op RELOVE en daarna shop je snél je favoriete item uit de nieuwste collectie met je verdiende tegoed. Te gek toch?

Verantwoordelijk merk
‘RELOVE is een essentiële stap in onze reis om een meer verantwoordelijk merk te worden, omdat de marktplaats de levenscyclus van producten zal verlengen, circulariteit bevordert en uiteindelijk helpt om de planeet te beschermen.’ zegt Fabienne Chapot, oprichter en CEO van haar gelijknamige merk.

Verandering
Door RELOVE wordt je bewust gemaakt over het aantal items dat je koopt en het gemak waarmee veel mensen ze zomaar weer wegdoen. Het is gemaakt om los te komen van de ‘wegwerpmentaliteit’ en te inspireren om ze gedurende hun hele levenscyclus te dragen. Dit wordt nog eens bevestigd door het feit dat alle ontwerpen van Fabienne Chapot met liefde zijn gemaakt om lang mee te gaan, door de manier waarop ze zijn gemaakt en het gebruik van hoogwaardige materialen. Uiteindelijk zijn we allemaal verantwoordelijk om ons steentje bij te dragen aan een betere duurzame wereld.

Your Daily Fashion News post sinds 2017 dagelijks het laatste mode, beauty en entertainment nieuws, al ons fashion news van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply