Voor het eerst in de geschiedenis organiseert Veuve Clicquot drie veelbelovende talks met inspirerende vrouwen op Nederlandse bodem, in aanloop naar de welbekende Bold Woman Award in maart 2024. Met deze conversaties creëert het champagnehuis een vrouwelijke community die het hele jaar actief is. Veuve Clicquot brengt daarmee een eerbetoon aan Madame Clicquot, die in 1805 de leiding nam over het champagnehuis na het overlijden van haar echtgenoot. Ze revolutioneerde de sector in een tijd waarin vrouwen niet het recht hadden te werken of een bankrekening mochten aanvragen. 

Madame Clicquot’s ondernemersgeest, vastberadenheid en doorzettingsvermogen, zijn ook de eigenschappen die de gedurfde vrouwen die ons omringen verenigen. Het zijn vrouwen die succes op eigen voorwaarden herdefiniëren en voorbij het gangbare gaan, net zoals Madame Clicquot dat twee eeuwen geleden deed. Het wereldberoemde champagnehuis viert (zakelijk) talent, kracht en persoonlijkheid van vrouwen wereldwijd. 

Veuve Clicquot host de eerste talk op 13 juli in het rijksmonument van Eichholtz Amsterdam. Daar spreken 4 inspirerende vrouwen over hun loopbaan en belangrijke carrièrekeuzes. De host van de eerste conversatie is Josephine Kay, hoofdredacteur van JAN Magazine. Ze interviewt onder andere gastspreker Mariëlle Smit en Kristel Groenenboom, respectievelijk winnaars van de Bold Future Award en de Bold Woman Award in 2022. Daarnaast zal ook onderneemster en founder van Ateljé Yara Michels, in gesprek gaan met Josephine Kay over haar weg naar succes in het ondernemerschap. 

Er zijn enkele plekken gereserveerd voor consumenten die zich kunnen aanmelden via deze link. Op deze manier biedt Veuve Clicquot de mogelijkheid om elkaar te inspireren en inzichten met elkaar te delen op het gebied van vrouwelijk ondernemerschap. De talks zullen interactief zijn, zodat elke aanwezige vrouw haar stem kan laten horen. 

De volgende edities vinden plaats in september en oktober.

Over Veuve Clicquot en de Bold Woman Award
Madame Clicquot werd “La Grande Dame van Champagne” genoemd. Die bijnaam is toepasselijk: deze gedurfde vrouw had grote dromen. “Ik wens dat mijn merk in New York net zo hoog aangeschreven staat als in Sint-Petersburg.” (Madame Clicquot, 1831). Ze creëerde de eerste geregistreerde vintage champagne, stond ze aan de wieg van de eerste rosé champagne én maakte het champagnehuis wereldberoemd.

Veuve Clicquot besloot eer te betuigen aan deze geweldige, gedurfde vrouw – ter gelegenheid van haar 200ste verjaardag. Het champagnehuis riep de Veuve Clicquot Business Woman Award (Bold Woman Award) in het leven, gevolgd door de Clémentine Award (Bold Future Award) in 2014. 

De afgelopen vijftig jaar zet het champagnehuis vrouwelijke ondernemers in de schijnwerpers. Tot op heden zijn dat 350 vrouwen in 27 landen. Sinds 2019 maakt de prijs deel uit van het internationale programma Bold by Veuve Clicquot, een reeks initiatieven om wereldwijd gesprekken op gang te brengen over meer impact en inclusiviteit op het gebied van ondernemerschap. 

PLEASE DRINK RESPONSIBLY.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply