Westfield Mall of the Netherlands streeft te allen tijde naar een inclusieve, veilige omgeving voor LGBTQ+-gemeenschappen. Om dat te onderstrepen brengt de winkelbestemming een ode aan liefde tijdens Pride week van 26 juli tot en met 4 augustus. Gedurende de week is er een glansrol weggelegd voor Miss Cartier, die bezoekers meeneemt in de wereld van drag. Consumenten krijgen tijdens de openingsavond de kans om live vragen te stellen over make-up, glam en haar ervaringen met drag, om ‘s avonds geïnspireerd naar huis te gaan. Daarnaast wordt de liefde gevierd aan de hand van het werk van illustrator Soraya en een bijbehorende tentoonstelling. Met de slogan ‘I see you, I love you’ nodigt Westfield Mall of the Netherlands bezoekers uit om zichzelf te zijn. 

De levendige en kleurrijke viering wordt ingeluid op 26 juli (vanaf 16:00 uur) door ambassador Lady Bee. Tijdens de openingsavond laat de elektrische muzikant, MC, DJ én producer haar skills horen. Vanaf dat moment is de winkelbestemming negen dagen lang omgetoverd tot één grote liefdesbubbel, waarin inclusiviteit en acceptatie wordt gepromoot – ongeacht kleur, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of genderidentiteit. 

Een liefdesverhaal over queer Tijdens de opening op 26 juli vanaf 16:00 uur vertelt Miss Cartier over haar drag persona. Daarnaast beantwoordt zij vragen, denkt mee over de drag persoonlijkheid van bezoekers en deelt make-up tips. Gedurende de hele week bewonderen bezoekers Drag Queen Miss Cartier aan de hand van een bijzondere filmvertoning. Op groot scherm ontdekt men hoe hij overdag werkzaam is in de Dior-boetiek en ‘s avonds transformeert tot classy, jazzy diva. Zo maakt een groot publiek kennis met de kunstvorm die drag met zich meebrengt.

“Evenementen rondom Pride bieden mensen die buiten de witte cis-heteronormatieve maatschappij vallen de kans om met elkaar in contact te komen, een gemeenschapsgevoel op te bouwen en hun identiteit openlijk en met trots te vieren,” aldus Miss Cartier. “Het is fijn en belangrijk dat iets waarvoor mensen zich van jongs af aan schaamden, nu gevierd wordt.” Zij benadrukt dat Pride belangrijk is zolang er nog mensen binnen de gemeenschap zijn die voelen dat ze zichzelf niet mogen zijn. “Het gaat hier om het simpele recht om te mogen bestaan – het is geen keuze.”

Maar er is meer. Zoals de exclusieve Westfield Pride illustraties van Soraya Basiran. Over het thema zegt de illustrator: “Kunst is een verenigende kracht die mensen samenbrengt om diversiteit, seksuele geaardheid of genderidentiteit te vieren.” Bezoekers laten zichzelf gratis vereeuwigen tijdens haar illustratorsessies op 26 juli, 3 en 4 augustus én strijken neer in de Instagrammable corner, waar ze in no time creatieve content maken voor hun social media-feed.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply