Het nieuwe seizoen is aangebroken en het is tijd om jouw skincare over te zetten van de zomer naar de herfst. De zon scheen deze zomer niet heel veel in Nederland, maar nu de temperatuur onvermijdelijk begint te dalen en het herfstweer snel zal aanbreken, heeft je huid wat extra aandacht nodig. Hieronder hebben wij in samenwerking met Lindsay van der Looij een aantal skin tips verzameld om jou te helpen jouw huid gelukkig, gezond en gehydrateerd te houden. 

“Wij zien er allemaal geweldig uit na de zomer”, aldus Lindsay van der Looij, eigenaresse van huidkliniek Bloy Institute in Amsterdam Oud-Zuid en founder van skincare merk Labareau. “Iedereen ziet er beter uit met een gezonde gloed.” Echter is onze huid enorm gestrest na alle blootstelling aan zon, chlorine, en de warme temperaturen. Het is daarom erg belangrijk om de huid wat extra liefde te geven, zodat je een glowing skin in elk seizoen behoudt. Laat die goede skincare tips dus maar komen, let’s go!

Tip #1. Let’s start with the basics: een zachte reiniging
De late zomer kan nog steeds wat warmte en vochtigheid met zich meebrengen, maar het is essentieel om te voorkomen dat je de huid té veel reinigt. Kies voor een zachte reiniger die effectief vuil, zweet en zonnebrandcrème verwijdert zonder de natuurlijke oliën van de huid aan te tasten. Lindsay’s favoriet is The Cleanser van LABAREAU, deze zachte reinigingsmelk is geformuleerd met vitamine C om de huid te verhelderen en meer glow te geven. The Cleanser (200ml) is hier verkrijgbaar voor €69,-

Tip #2. Exfoliatie is hét geheim voor een gezonde glow
Exfoliatie is de sleutel tot het behouden van een stralende huid, vooral na een zomer met verhoogde blootstelling aan de zon. Als het weer begint te veranderen, raad Lindsay aan om te kiezen voor een zachtere exfoliant om overmatig exfoliëren te voorkomen. Ik adviseer een chemische exfoliant met ingrediënten zoals alfa hydroxyzuren (AHA’s). Deze zuren zorgen voor een zachte, effectieve exfoliatie door de verbindingen tussen dode huidcellen op te lossen, waardoor je dode huidcellen verwijdert en een gezonde glow krijgt.” Hello, smooth baby skin! 
The Toner (200ml) is hier verkrijgbaar voor €69,-. Te gebruiken in combinatie met The AHA peel (30 ml) is hier verkrijgbaar voor €99,-

Tip #3. Een grote slok water voor je huid
Om de huid te herstellen na de zomer, is het belangrijk om voor voedende, diep hydraterende ingrediënten te kiezen. Agressieve ingrediënten die de huidbarrière te veel aantasten, zijn een absolute no go na een zomer vol skin stress. Om je huid voor te bereiden voor de komende koudere maanden, zegt Lindsay dat het overstappen op een rijke gezichtscrème extra bescherming zal bieden. Haar favoriet is The Volume, deze crème heeft Lindsay gedurende 4 jaar lang ontwikkeld, en zit vol met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur. Deze crème is als een grote slok water voor je huid. Ingrid de Boer (eigenaresse van Your Daily Fashion News) is in ieder geval al mega fan van The Volume.
The Volume (50ml) is hier verkrijgbaar voor €156,-

De herfst is een tijd van verandering, niet alleen in de natuur, maar ook in onze skincare routines. Door deze skin tips te volgen en de juiste producten in je skincare routine op te nemen, kun je een gezonde, glowing skin behouden, ook gedurende de koudere maanden.

De producten van LABAREAU zijn exclusief verkrijgbaar via de Bijenkorf, via de LABAREAU webshop en bij BLOY Institute aan de Willemsparkweg in Amsterdam Oud-Zuid. Prijzen liggen tussen de €69 voor The Cleanser en €379 voor The Collection. De innovatieve producten zijn klinisch bewezen en uitgebreid onderzocht.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Beauty News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply