Niets belangrijker dan een healthy lifestyle, persoonlijk ben ik best wel een health freak en dol op gezonde voeding. De meeste lezers zullen dit niet weten, maar ik ben er zelfs in opgeleid en mag mijzelf Bachelor of Food Technology noemen. Mijn interesse in goede voeding is dus erg serieus en daarom extra leuk dat ik de sapjes van Frecious Slowjuice mocht uitproberen. Want een goede toevoeging aan mijn dagelijkse routine, daar ben ik altijd voor in. Ik ontving een daily-box met maar liefst 40 sapjes in allerlei verschillende samenstellingen en kleuren.

Het gezondste sap van Nederland
Paksoi, rabarber, kurkuma, aardpeer… die eet je niet elke dag.  Variatie in groente ontbreekt vaak. Precies daarom gebruikt Frecious per flesje 8 tot wel 14 verschillende, biologische  ingrediënten. Frecious is sinds 2011 het eerste slowjuice merk dat groente de hoofdrol geeft: er zit minstens 70% groente in een juice.  Ook zijn er de hard-core 100% groentesappen. Het fijne is, dat je, je bij deze sapjes geen zorgen hoeft te maken over e-nummers of andere slechte toevoegingen. What you see is what you get, daar hou ik van!

Waarom slowjuicen? 
Dagelijks veel groente en rauwkost eten is het ideaal, alleen lukt dit slechts 5% van de Nederlanders. Met een nieuwe norm van 500  gram gevarieerde groente per dag, heeft Frecious Slowjuice hier direct op geanticipeerd. De balans volgens Frecious? Minimaal 200 gram groente via je voeding en drink er dagelijks nog eens 300 gram bij. Hardcore health, goed voor je weerstand en voedingsroutine én ook heel makkelijk. Want tijdgebrek hebben we allemaal.

De smaken van de sapjes vindt ik persoonlijk heel lekker, hoewel je wanneer je weinig groente sapjes gewend bent wellicht een beetje moet wennen. Ook niet geheel onbelangrijk: geen pasteurisatie, maar een shockfreeze proces. Door direct in te vriezen wordt de tijd stil gezet. Dit zorgt voor optimaal behoud van voedingsstoffen. Zo krijg jij dagelijks meer vitamines en mineralen  binnen en is je sap dus ook echt vers. Als foodtechnologist ben ik hier dus echt heel erg over te spreken!

Haal de experts in huis
Bij Frecious is alle kennis en expertise in huis om ingrediënten te kunnen combineren, die elkaar qua smaak en werking complementeren. Frecious werkt constant aan  productverbetering en onderzoeken regelmatig de samenstelling van ingrediënten, om zo de gezondste producten ook de lekkerste te maken. Dit alles realiseert Frecious, dankzij de Syrische chef kok Odai en orthomoleculair voedingsdeskundige  Annick. Zelf vind ik het heel interessant om te kijken welke ingrediënten met elkaar zijn gecombineerd, het leuke daaraan is dat er ook vaak groenten en fruitsoorten zijn toegevoegd die je niet dagelijks eet.

Zelf mocht ik dus een box van 40 sapjes proberen, daar kun je dus echt een tijdje me vooruit. Ik vind het oprecht een heerlijke toevoeging aan mijn dagelijkse routine én dan met name op de drukke dagen waarbij ik weinig tijd heb om zelf in de keuken te staan. Dan heb je met heel veel gemak toch de gezonde voedingsstoffen binnengekregen die je dagelijks nodig hebt, ik ben fan!

…Soon more lifestyle favorites on Your Daily Fashion News.com. Klik hier voor meer Lifestyle News.

Leave a Reply