Waldorf Astoria Amsterdam stapt dit seizoen in een tijdmachine en strijkt met het Franse Trudon neer  in het Ottomaanse Rijk. Veel bekende mensen en historische gebeurtenissen vormen al sinds jaar en  dag een grote inspiratie voor de oudste kaarsenfabrikant ter wereld. De Chef en de Patissier van het  vijfsterrenhotel lieten zich aan de hand van geur en smaak meevoeren in de geschiedenis van Trudon.  Dat resulteert in een mooie selectie hartige en zoete heerlijkheden, geïnspireerd op grootheden uit de  geschiedenis. Een fantastische tip om een dagje in Amsterdam extra leuk te maken. Of om wellicht een keer je moeder, zus of beste vriendin mee te verrassen. 

Het prestigieuze Waldorf Astoria Amsterdam en Trudon gaan allebei terug naar de 17-eeuw. Terwijl  Trudon in Parijs werd opgericht door een koopman, werd ruim 500 kilometer verderop 17-eeuwse  paleizen aan de Herengracht – nu het Waldorf Astoria Amsterdam – gebouwd. Nu, bijna 400 jaar later,  slaan Trudon en Waldorf Astoria Amsterdam de handen ineen voor de World of Trudon Afternoon Tea.  

Van de favoriet van Lodewijk XIV tot een Marie Antoinette-creatie 
De culinaire en historische reis begint met zes hartige creaties. Zo vormt de Argentijnse politicus  Ernesto Guevara een inspiratiebron voor de creatie van de sigaar van rund en gerookte as. Daarna is  het tijd voor de zalm en komkommer, een vertaling van de bloementuin van Josephine de Beauharnais.  Geïnspireerd op de favoriete koninklijke zomerresidentie van Koningin Elizabeth II, geniet je vervolgens  van een unieke variatie van het Schots ei. De reis zet zich vervolgens voort naar het Ottomaanse Rijk  (1299 tot 1923), toen het een traditie was om een maaltijd te beginnen met een lichte bouillon van  rundvlees, groenten en yoghurt. Ten slotte wordt het hartige gedeelte afgesloten met een vol-au-vent  met truffel, de favoriet van Lodewijk XIV en een huisgemaakt briochebroodje met foie gras en  appelreductie, geïnspireerd op Marie Antoinette. Klinkt dat niet heerlijk?

De eerste zoete smaaksensatie start met Gabriel en zijn engelenvleugels. Geniet vervolgens van een  eetbare kaars gemaakt van appel, citroen, gember en munt, geïnspireerd op Abd El Kader. Vervolgens  is het tijd voor een madeleine van chocolade, lavendel en honing, een eerbetoon aan ruiter en schermster Madeleine de Maupin. Daarna proef je van een vertaling van Trudon’s Odalisque kaarsen.  Ook de Patissier verwelkomt Josephine de Beauharnais maar al te graag. Wegens haar liefde voor  tuinen, creëerde hij een éclair, gemaakt van kaffir limoen, jasmijn en kokos. De Afternoon Tea wordt afgesloten met een cake van bergamot, peer en honing dat een smaakvolle verwijzing is naar de CIRE kaars. Enthousiast geworden? Snappen we! Check hieronder hoe je direct kunt reserveren.

Reserveer een tafel voor de Afternoon Tea via de website van Waldorf Astoria Amsterdam. De Afternoon Tea is beschikbaar vanaf woensdag 20 oktober. Deze wordt elke woensdag tot en met  zondag geserveerd in de iconische Peacock Alley van 15:00 tot 17:00 uur voor €65,00 per persoon. 

Over Waldorf Astoria Amsterdam
Ervaar tijdloze elegantie en persoonlijke service in deze 17e-eeuwse paleizen aan de Herengracht in Waldorf Astoria Amsterdam. Het vijfsterrenhotel beschikt over 93 elegante kamers, lofts en suites met  een uniek karakter, authentieke details, kamerhoge ramen en luxe meubels. Deze historische  bestemming beschikt over ongeëvenaarde faciliteiten, inclusief de luxe Guerlain spa en het met twee  Michelinsterren bekroonde Spectrum, de iconische Peacock Alley en intieme Vault Bar. 

…Soon more lifestyle favorites on Your Daily Fashion News.com. Klik hier voor meer Lifestyle News.

Leave a Reply