Wie meer bewust met zijn kleding en shopgedrag om wil gaan en niet goed weet waar te starten, kan van 18 tot en met 29 mei terecht op het Westfield Good Festival van Westfield Mall Of The Netherlands. Tijdens dit meerdaagse evenement brengt Westfield bezoekers met speciale acties en workshops op laagdrempelige manier in aanraking met meer verantwoorde manieren van consumeren. Bewuste keuzes kunnen net zo stijlvol zijn en tegelijk een groot effect hebben. 

Het Westfield Good Festival wordt in heel Europa georganiseerd vanuit het besef dat veel consumenten best verantwoorde keuzes in het leven willen maken, maar niet goed weten waar te starten. Onder het motto ‘a fun step for you, a good change for all’ inspireert het Westfield Good Festival iedere Westfield-bezoeker om op stijlvolle manier meer verantwoorde aankoopkeuzes te maken en bij te dragen aan een beter milieu of de (lokale) gemeenschap. Door middel van aantrekkelijke acties van de diverse merken in Westfield Mall Of The Netherlands, inspirerende presentaties van diverse landelijk bekende namen en duurzame ervaringen, wordt iedere bezoeker geënthousiasmeerd om zelf ook een stap te zetten. 

Dat gebeurt onder meer met de live customizing workshops van Studio {Taide}, dat bekend staat om hun creatieve en innovatieve methoden om kleding te customizen en te upcyclen. Tijdens de workshops laten zij zien hoe gebruikte kleding weer nieuw leven ingeblazen kan worden en hoe je daarmee een eigen stijl kan ontwikkelen. Door duurzaam met kleding om te gaan kun je een iconische garderobe creëren die niemand anders heeft. Deze workshop mag je niet missen als je van fashion, duurzaamheid en innovatie houdt. 

Ook topstyliste Danie Bles is aanwezig op Westfield Good Festival. Zij laat zien hoe je door nieuwe kledingstukken te mixen en matchen met spullen die je al jaren hebt een unieke look kan creëren. “Ik leer mensen shoppen in hun eigen kledingkast”, aldus Bles. “Zo kun je oude en vergeten items nieuw leven inblazen. ‘Shop your own wardrobe’, dat is het leukste wat er is. Op een sustainable manier met fashion omgaan is waar we naar toe moeten.” 

Dat sustainability ‘glamorous, sexy & fun’ kan zijn, bewijst ook RVDK, ‘s werelds eerste sustainable couturehuis dat de grootste namen kleedt en op Westfield Good Festival laat het modehuis zien dat het dragen van hergebruikt materiaal niets is om je voor te schamen. “Met onze couture, gemaakt van overgebleven hoogstaande stoffen en materialen, willen we inspireren een garderobe op te bouwen die bij iemands persoonlijkheid past.” Dat laatste weet ook Salon Heleen Hülsmann, al jaren een mekka voor menig BN’er en modeliefhebbers met een passie voor pre-loved designerkleding. “Mensen gaan steeds meer tweedehands kopen, omdat ze inzien dat het goed voor henzelf en goed voor de planeet is”, zo zegt Hülsmann. “Dus wat mij betreft is the sky the limit.”Van circulair kopen tot koken met organische producten en alles wat daar tussenin ligt, Westfield Good Festival geeft op velerlei gebied inzichten in hoe je zelf je levensstijl eenvoudig kan aanpassen en geeft praktische handvatten om daarin stappen te maken. Westfield Good Festival laat op inspirerende wijze zien hoe relatief kleine consumentenkeuzes wereldwijd tot grootse veranderingen kunnen leiden. Het volledige programma van het meerdaagse festival is te vinden op de website van Westfield Mall Of The Netherlands.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply