Droom je ervan ooit een luxe juweel aan te schaffen? Een sieraad dat jij je hele leven zult dragen en waar je dag in dag uit een geluksgevoel van krijgt. Dan is het belangrijk dat je een weloverwogen aankoop doet. Bij het zoeken naar de perfecte diamant, juweel of verlovingsring zijn er cruciale aspecten waar rekening mee gehouden moet worden om de beste kwaliteit te verzekeren. Of je nu een geschenk zoekt om de geboorte van een kind te vieren of de liefde te bezegelen: Nederlandse autoriteit op juwelengebied byJacky begrijpt de waarde van juwelen. Het high-end juwelenplatform deelt 6 essentiële tips voor mannen die voornemens zijn een juweel te geven dat levenslang meegaat en geliefd blijft. 

1. Koop bij een betrouwbare verkoper
Het klikt zo voor de hand liggend, koop bij een betrouwbare koper. Toch is het dat niet! Het vinden van een betrouwbare diamantverkoper is van essentieel belang. Er zijn talloze leveranciers, maar ze kunnen niet allemaal dezelfde betrouwbaarheid garanderen. Zoek je ondersteuning bij de aanschaf van een luxe juweel? Bij byJacky krijg je persoonlijk advies van Jacky Swinkels, expert in de diamanten- en juwelen business met jarenlange ervaring. Een autoriteit op het gebied van hoogwaardige luxe juwelen en diamanten.

2. Controleer het certificaat
Wist je dat een kwalitatieve diamant wordt altijd geleverd met een betrouwbaar certificaat? De twee wereldwijd erkende en gerenommeerde certificaten zijn HRD en GIA. Oprichter Jacky Swinkels is – na het verfijnen van haar ambacht bij een bekend juwelenhuis in Nederland – een HRD diamond Grader en gecertificeerd gemologist. Het moge duidelijk zijn dat ze beschikt over een ongekende expertise op het gebied van juwelen, materialen en ontwerpen. Zo koop je nooit een diamant waar je achteraf geen fijn gevoel bij krijgt.

3. Informeer je over de prijs-kwaliteitverhouding
Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van de diamant. Niet alleen het ontwerp bepaalt de waarde, maar ook het materiaal en de steen. Leer meer over stenen in de byJacky Stone Guide

4. Kies een juweel dat matcht met de persoonlijkheid
Kies een juweel dat past bij de persoonlijke signature van de ontvanger. Volg niet uitsluitend de laatste trends, maar laat je adviseren over welke edelsteen en juweelstijl het beste past. Jacky Swinkels vraagt dan ook altijd om een foto van de ontvanger om zo een passend sieraad te geven. Zo geef je een cadeau dat een leven lang meegaat en zelfs doorgegeven kan worden aan de volgende generatie. Dit sluit aan bij de missie van Jacky Swinkels, om iedere man of vrouw een eigen signatuur te laten ontwikkelen door het dragen van unieke juwelen. 

5. Kies de juiste slijpvorm
Heb je al van de 4C’s gehoord? De 4C’s – carat (karaat), clarity (helderheid), color (kleur) en cut (slijpvorm) – zijn belangrijke factoren bij het beoordelen van de kwaliteit van een diamant. Bij de aankoop van de diamant krijg je een certificaat met daarop de kleurgradatie, zuiverheid, slijpwijze en het gewicht. De slijpvorm van een diamant heeft een grote invloed op zijn schittering en esthetiek. Er zijn verschillende slijpvormen zoals briljant, princess, emerald en pear. Elk heeft zijn eigen unieke kenmerken en uitstraling. 

6. De ringmaat
And last but not least: de ringmaat… Neem stiekem een ring van de ontvanger mee, meet het op met een liniaal óf schuif de ring om je pink om later te bekijken welke ringmaat ze heeft. Zo ben je fully prepeared om het meest waardevolle cadeau ooit aan je geliefde, dierbare of gewoon aan jezelf te geven!

Over byJacky
Als klein meisje raakte de Brabantse Jacky Swinkels verslingerd aan juwelen. Het was daarom geen verrassing dat ze haar carrière begon bij sieradenmerk Buddha to Buddha en later werd aangenomen bij Gassan Diamonds. Als juwelenexpert reisde ze de wereld rond en woonde ze 1,5 jaar in Singapore voor haar vak. Ze begon byJacky in 2020 en haalde haar certificeringen voor Diamond Grader en gemologist. Met het high-end juwelenplatform bundelt ze niet alleen haar jarenlange ervaring, maar ook het werk van negen getalenteerde juwelenmakers wereldwijd. Inmiddels bouwt Jacky ambitieus verder aan haar juwelenplatform.

Voor meer informatie, bezoek by-jacky.nl.

Your Daily Fashion News.com houd je al sinds 2017 op de hoogte van het laatste fashion, beauty en lifestyle news. Al het Fashion News van de afgelopen jaren vind je hier terug.

Leave a Reply